Erhverv

Familie opgiver milliardsalg af Danmarks største shoppingcenter

Salget af Rødovre Centrum er afblæst. Ejerfamilien har ikke kunnet finde den rigtige køber.

Jesper Andreasens morfar byggede Rødovre Centrum for over 50 år siden. Han står nu i spidsen for det store shoppingcenter, der blev sat til salg i august, men nu alligevel bliver i familiens ejerskab. Foto: Janus Engel

Det kunne have blevet Danmarks største ejendomshandel nogensinde.

Men nu er salget af Danmarks største shoppingcenter målt på antallet af butikker, Rødovre Centrum, afblæst.

Det oplyser ejerfamilien bag Rødovre Centrum i en pressemeddelelse.

Ifølge familiens overhoved, Jesper Andreasen, der også er adm. direktør i Rødovre Centrum, har det ikke været muligt at finde den rigtige køber.

»Det har fra starten ligget fast, at vi kun ville sælge, hvis vi fandt den rigtige køber, som ville drive centret på den rette måde og selvfølgelig betale den rigtige pris. Det har ikke været muligt. Derfor afslutter vi processen nu i stedet for at forlænge den usikkerhed, som en salgsproces altid medfører for de mange interessenter – ikke mindst for medarbejderne og vores mange lejere,« siger han i en pressemeddelelse.

Rødovre Centrum
  • Blev etableret af Aage Knudsen i 1966 og har siden været ejet af familien Knudsen/Andreasen
  • Frem til 1977 blev den adm. direktør hentet uden for familiens rækker. Herefter har centeret været drevet af familien på såvel direktions- som bestyrelsesniveau
  • Jesper Andreasen er den yngste af tre brødre og har været Rødovre Centrums adm. direktør siden 1991. Hans ene bror, Karsten Andreasen, var formand 2008-2014. Hans anden bror, Torben Andreasen, har været formand siden 2014. Derudover har de en kusine, Anne Wilkens Knudsen, som er medlem af bestyrelsen
  • Rødovre Centrum består af hen ved 160 butikker. Det samlede areal er 115.000 kvm. Der er gratis parkering for over 3.200 køretøjer
  • Rødovre Centrum har på årsbasis 9 mio. kunder.

Jesper Andreasen, hvis familie har ejet Rødovre Centrum i mere end 50 år, forklarede i november til Finans, at salgsprocessen trak ud, men at han håbede på, at en potentiel køber ville blive én med erfaring med centerdrift i Danmark.

Det kan nu konstateres, at det ikke kom til at ske.

Rødovre Centrum blev sat til salg i august, da ingen i næste generation af familien Andreasen ønskede at overtage hverken ejerskabet eller lederrollen i familiens livsværk.

»Der er heldigvis mange gode år i mig endnu, så vi kan afslutte processen og fortsætte med at koncentrere os om Rødovre Centrum. Som tidligere nævnt er vi hverken presset på tid eller økonomi for at ændre noget,« siger Jesper Andreasen.

Selskabet bag Rødovre Centrum havde i det seneste regnskabsår et overskud efter skat på 221 mio. kr.

Prisen for Rødovre Centrum var forventet at blive op mod 5 mia. kr.

Erhvervsmæglerfirmaet Colliers havde fået opgaven med at finde en mulig ny ejer af det 115.000 kvadratmeter store shopping-, fritids-, og forlystelsescenter, som i år ventes at blive besøgt af flere end 9 mio. kunder samt skabe en omsætning på 2,3 mia. kr. i de 160 butikker.

Læs også
Top job