Erhverv

Første overskud nogensinde: Magnussen og milliardær tjener nu millioner

De første otte regnskabsår tabte Kevin Magnussen og Anders Holch Povlsen 122 mio. kr. på deres fælles selskab. Nu er underskud blevet til overskud.

Her ses Kevin Magnussen og Anders Holch Povlsen sammen til et Formel 1-løb i Belgien. Holch Povlsen har kaldt investeringen i Kevin Magnussen for den mest risikofyldte, han nogensinde har lavet. Foto: Jan Sommer

Formel 1-køreren Kevin Magnussen og Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen kan nu sætte et stort flueben i notesbogen.

For efter en længere årrække med dundrende underskud i deres fælles selskab, hvis formål er »investering i motorsportsaktiviteter«, er det nu endelig lykkes at få det første overskud.

Efter et samlet tab på 122 mio. kr. siden 2010 er Magnussen og Holch Povlsens selskab kommet ud af det seneste regnskabsår med et positivt resultat på 9,7 mio. kr.

Ved tidligere årsregnskaber fra duoens selskab har der kun stået, at »der er iværksat tiltag i forhold til forbedring af selskabets indtjening og kapitalgrundlag«.

Men i det nye regnskab er sætningen blevet tilføjet ordene, »hvilket kan aflæses i årets realiserede tal«, underforstået at Kevin Magnussen og Anders Holch Povlsen har fået vendt bøtten.

Finans har forsøgt at få en uddybende kommentar til regnskabet fra både Anders Holch Povlsens Bestseller-koncern og forretningspartneren Søren From, der er "motorsportsselskabets" direktør.

Men ingen af dem er endnu vendt tilbage på Finans' henvendelser.

Bestseller har tidligere oplyst til Finans, at selskabet tjener penge på bl.a. præmie- og sponsorindtægter fra Kevin Magnussen.

For to år siden udtalte Anders Holch Povlsen sig til DR om sin mangeårige økonomiske opbakning til Kevin Magnussens forsøg på at blive Formel 1-verdensmester.

»Det er nok den mest risikofyldte investering, jeg har deltaget i. Hvis bare jeg kunne få lidt af pengene igen, så ville jeg være glad,« sagde han.

Det er tidligere kommet frem, hvordan Bestseller-bossen har stillet sin private jet til rådighed for Magnussen, ligesom Bestsellers tøjmærke Jack & Jones har prydet Kevin Magnussens racer hos først Renault og i den forgangne sæson hos Haas-teamet.

»Anders er en stor støtte på alle måder, og forhåbentlig bliver han ved med at være det. Jeg har rigtig meget at takke ham for og håber, at det bliver et langt samarbejde,« sagde Kevin Magnussen, da han i 2015 blev præsenteret som ny Renault-kører.

Anders Holch Povlsen og Kevin Magnussen ejer henholdsvis 52 og 48 pct. af deres fælles selskab.

Selvom det netop er blevet til det første overskud nogensinde, er egenkapitalen i selskabet fortsat negativ med 47,7 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også