Erhverv

Danske rigmænd har sænket prisen på luksusyacht med 34 mio. kr.

Kim Vibe-Petersen og René Sindlev har endnu engang sat prisen ned på deres fælles luksusyacht, der gennem en årrække har kostet dem millioner.

Parsifal III måler 54 meter og kostede over 230 mio. kr. at bygge. Foto: Parsifal III

To af Danmarks mere velhavende personer har tilsyneladende så svært ved at komme af med deres luksusyacht, at de giver en rabat af de større til interesserede købere.

Kafferigmanden Kim Vibe-Petersen og Pandora-milliardæren René Sindlev har endnu engang skåret dybt i salgsprisen på den luksuriøse og overdådige yacht Parsifall III.

Ifølge salgsanonncen på Boat International koster Parsifal III nu 15,975 mio. euro, svarende til 119,3 mio. kr.

Det er 22 mio. kr. mindre end i sommeren 2018, hvor rigmandsduoen også sænkede prisen på yachten.

Samlet er mere en femtedel skåret af den oprindelige pris på 20,5 mio. euro, svarende til 153,1 mio. kr., som Parsifal III i 2016 blev sat til salg for.

Henrik Grønfeldt-Sørensen, direktør i René Sindlevs selskaber, har ingen kommentarer til sagen om Parsifal III, og Kim Vibe-Petersen har ikke besvaret Finans’ henvendelser.

»Ligesom en bil mister værdi, gør en båd det også. Nu håber vi at få den solgt, selvom markedet for den slags både er rimelig tungt lige nu,« sagde Kim Vibe-Petersen dog i 2017 til Finans om Parsifal III.

Yachten kostede mere end 230 mio. kr at bygge for over 10 år siden og koster 1,5 mio. kr. at leje om ugen. Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary har været blandt lejerne.

Yachten er 54 meter lang, har et dækareal på omkring 400 kvadratmeter og indeholder fem store kahytter til op mod 14 gæster.

I det seneste regnskab fra Partnerselskabet Parsifal, selskabet bag luksusyachten, foretog Kim Vibe-Petersen og René Sindlev en nedskrivning på 9 mio. kr. af yachtens værdi.

Samtidig kunne duoen notere endnu et tocifret millionunderskud. De seneste fem år har Partnerselskabet Parsifal tabt 116 mio. kr., og rigmændene har flere gange måttet tilføre selskabet kapital for at holde yachten flydende.

Parsifal III har været centrum for to voldgiftssager mellem Kim Vibe-Petersen og René Sindlev de seneste år. Sagerne er dog overstået.

BRANCHENYT
Læs også