Erhverv

Tog med Carlsberg-emballage med i ulykke: Vi er dybt berørte

Et godstog med returemballage på vej til Carlsbergs bryggeri i Fredericia ramte onsdag morgen et lyntog fra DSB på vej mod Sjælland. Foto: Michael Bager

Det var et godstog med returemballage på vej til Carlsbergs bryggeri i Fredericia, der onsdag morgen ramte et lyntog fra DSB på vej mod Sjælland på Storebæltsbroen og forårsagede en voldsom ulykke, hvor seks mennesker meldes omkommet.

Endnu er informationerne om ulykken sparsomme, men Carlsberg har ganske kort kommenteret den på sin hjemmeside.

- Vi er dybt berørte over ulykken, og operatøren, der har ansvaret for at fragte vores gods, har desværre bekræftet, at det er et godstog, der transporterede vores gods, der var involveret i ulykken. Vi ved ikke mere på nuværende tidspunkt, men vi er i tæt kontakt med virksomheden, der transporterer vores gods mellem Fredericia og Høje Taastrup, skriver Carlsberg i en kommentar.

Det var godstransportøren DB Cargo - et datterselskab under Deutsche Bahn - der var på vej fra Høje Taastrup til Fredericia med et godstog med returemballage, da dele af taget eller en presenning fra godstoget rev sig løs og ramte DSB-toget, der kørte i den modsatte retning.

Hos DB Cargo Danmark har man endnu ikke overblik over hændelsen. Det fortæller kommunikationsdirektør Jan Wildau fra DB Cargo.

- Hvad der rent faktisk er sket, ved vi ikke. Vi kan tro, at der er noget, der er revet løs på toget, som har ramt passagertoget. Men vi ved det faktisk ikke, siger Jan Wildau.

BRANCHENYT
Læs også