Erhverv

Tidligere Danske Bank-topchef stopper i Mærsk-bestyrelser

Peter Straarup, der gennem en årrække var topchef i Danske Bank, er fratrådt bestyrelserne i både A.P. Møller Holding og A.P. Møller Fonden.

Peter Straarup mens han stadig var ordførende direktør i Danske Bank. Han forlod posten i 2012. Arkivfoto: Lærke Posselt. Foto: Lærke Posselt

Den tidligere topchef i Danske Bank, Peter Straarup, stopper som bestyrelsesmedlem i A.P. Møller Holding, der er holdingselskabet bag A.P. Møller-Mærsk.

Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen har Peter Straarup samtidig også trukket sig fra fondsbestyrelsen i A.P. Møller Fonden.

Ifølge CVR-registeret er Peter Straarup udtrådt af bestyrelsen i A.P Møller Holding per 31. december, mens hans afsked med A.P. Møller Fonden skete allerede ved udgangen af november. Han har siddet i bestyrelsen i A.P. Møller Holding og A.P. Møller Fonden siden henholdsvis 2013 og 2012.

67-årige Peter Straarup overtog styrepinden i Danske Bank i 1998 og sad herefter på posten frem til 2012, hvor han overlod chefstolen til Eivind Kolding.

Efter Peter Straarups udtræden består bestyrelsen i A.P. Møller Holding i skrivende stund af Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Lars-Erik Brenøe og Jan Leschly.

Robert Maersk Uggla, der er søn af Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, sidder i dag som direktør i A.P. Møller Holding. Holdingselskabet sidder på de betydende ejerandele i A.P. Møller-Mærsk og ejer også en stor andel af aktierne i Danske Bank.

Det var A.P. Møller Holding, med Robert Uggla i spidsen, der stod for den dramatiske udrensning i Danske Banks bestyrelse tilbage i efteråret.

Som følge af hvidvaskskandalen i bankens estiske filial blev formand Ole Andersen smidt på porten, mens Dansk Industris daværende adm. direktør Karsten Dybvad blev bragt ind for at overtage posten.

BRANCHENYT
Læs også