Erhverv
0

Tidligere Danske Bank-topchef stopper i Mærsk-bestyrelser

Peter Straarup, der gennem en årrække var topchef i Danske Bank, er fratrådt bestyrelserne i både A.P. Møller Holding og A.P. Møller Fonden.

Peter Straarup mens han stadig var ordførende direktør i Danske Bank. Han forlod posten i 2012. Arkivfoto: Lærke Posselt.

Den tidligere topchef i Danske Bank, Peter Straarup, stopper som bestyrelsesmedlem i A.P. Møller Holding, der er holdingselskabet bag A.P. Møller-Mærsk.

Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen har Peter Straarup samtidig også trukket sig fra fondsbestyrelsen i A.P. Møller Fonden.

Ifølge CVR-registeret er Peter Straarup udtrådt af bestyrelsen i A.P Møller Holding per 31. december, mens hans afsked med A.P. Møller Fonden skete allerede ved udgangen af november. Han har siddet i bestyrelsen i A.P. Møller Holding og A.P. Møller Fonden siden henholdsvis 2013 og 2012.

67-årige Peter Straarup overtog styrepinden i Danske Bank i 1998 og sad herefter på posten frem til 2012, hvor han overlod chefstolen til Eivind Kolding.

Efter Peter Straarups udtræden består bestyrelsen i A.P. Møller Holding i skrivende stund af Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Lars-Erik Brenøe og Jan Leschly.

Robert Maersk Uggla, der er søn af Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, sidder i dag som direktør i A.P. Møller Holding. Holdingselskabet sidder på de betydende ejerandele i A.P. Møller-Mærsk og ejer også en stor andel af aktierne i Danske Bank.

Det var A.P. Møller Holding, med Robert Uggla i spidsen, der stod for den dramatiske udrensning i Danske Banks bestyrelse tilbage i efteråret.

Som følge af hvidvaskskandalen i bankens estiske filial blev formand Ole Andersen smidt på porten, mens Dansk Industris daværende adm. direktør Karsten Dybvad blev bragt ind for at overtage posten.

Det du behøver at vide!
Modtag nyhedsbrevet Briefing og få hurtigt og nemt overblik over dagens væsentligste nyheder fra erhvervslivet – håndplukket af vores redaktion.
BRANCHENYT
Læs også