Erhverv

Tidligere børschef må betale 35 mio. i sag om insiderhandel

Carsten Kengeter, tidligere chef for Deutsche Börse, har forliget en sag om insiderhandel og må betale et millionbeløb. Også Deutsche Börse skal have den store tegnebog op af lommen.

Carsten Kengeter, tidligere chef for Deutsche Börse, forliger sagen om insiderhandel. Foto: Frank Rumpenhorst/dpa/AP Images.

Der bliver nu slået sløjfe på en af den tyske finansverdens mest omdiskuterede efterforskninger.

Carsten Kengeter, der tidligere bestred stillingen som chef for Deutsche Börse, har indvilliget i at betale 4,75 mio. euro - eller godt 35 mio. kr. - for at forlige en sag om indsiderhandel. Deutsche Börse må i samme ombæring af med 10,5 mio. euro, svarende til 78 mio. kr., skriver Financial Times.

Sagen bunder i, at Carsten Kengeter købte aktier for 4,5 mio. euro i Deutsche Börse to måneder inden, at udmeldingen om en fusion mellem London Stock Exchange og Deutsche Börse fandt sted. Efterforskerne har siden 2016 forsøgt at fastslå, om der allerede inden aktiekøbet fandt fortrolige samtaler sted om fusionen med den britiske børs.

Købet af aktier var en del af et langsigtet incitamentsprogram, der opfordrede Carsten Kengeter til at poste 4,5 mio. euro af sin personlige formue i Deutsche Börse-aktier og beholde dem til 2019.

Carsten Kengeter nægter sig fortsat skyldig.

BRANCHENYT
Læs også