Erhverv
0

Takeaway-kæde køber tabsgivende måltidsfirma

Homemate, der driver 10 butikker i og omkring København, har opkøbt én af landets største frokostleverandører. Samtidig får Homemate ny topchef.

Homemates første butik åbnede i 2015. Nu driver virksomheden 10 butikker i og omkring København. Foto: Homemate

Den ambitiøse takeaway-kæde Homemate bliver nu endnu større.

Homemate har således opkøbt én af landets største frokostleverandører, cateringvirksomheden Maaltidet, som beskæftiger omkring 60 medarbejdere.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

»Det er et fantastisk skridt fremad for Homemate. Opkøbet af Maaltidet øger omsætningen og giver os en glimrende platform at bygge videre på og nye muligheder for at nå vores markedspotentiale,« siger Eric-Alan Rapp, adm. direktør i og medstifter af Homemate.

Han stopper nu som topchef i takeaway-kæden, men fortsætter i Homemates ejerkreds, som også tæller moderigmanden Niels Martinsen.

Maaltidets nuværende adm. direktør, Niels Andreæ, kommer til at stå i spidsen for Homemate.

»Vi sagde ja til Homemate, fordi det er det helt rigtige match. Vores produktionsplatform kan supportere Homemate fra dag 1, da vi er vant til at producere og levere 4.000 velsmagende måltider hver eneste dag. Vi ser mange driftsfordele og synergier mellem de to virksomheder, og koblingen mellem en af landets stærkeste frokostvirksomheder og et af de mest gennemtænkte aftenkoncepter har stort potentiale,« siger han.

Maaltidet har de seneste par år offentliggjort underskud på mere end 5 mio. kr., og i de seneste regnskab fra 2017 blev der sået tvivl om virksomhedens fortsatte drift.

Men nu kommer Maaltidet altså til at leve videre med en ny ejer.

For blot tre år siden havde Homemate kun én butik i København. Nu er antallet af butikker vokset til 10 i og omkring hovedstaden.

Homemate tilbyder sine kunder såkaldt convenience food. Det er nem kvalitetsmad, som hurtigt kan opvarmes i hjemmet.

Det første overskud i Homemate lader dog endnu vente på sig. I virksomhedens tre første regnskabsår er det blevet til et samlet underskud efter skat på 30,5 mio. kr.

Senest blev det i 2017 til et tab på over 20 mio. kr.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også