Erhverv
0

Prisen er hemmelig: Kapitalfond sælger dansk rederi

Kapitalfonden Triton har solgt det danske kemikalietankrederi Nordic Tankers til et japansk rederi.

Nordic Tankers er blevet solgt.

En epoke er slut i den danske rederibranche. Kapitalfonden Triton, der i syv år har ejet Nordic Tankers, har nemlig solgt det danske rederi til det japanske rederi MOL Chemical Tankers (MOLCT).

Det oplyser Nordic Tankers i en pressemeddelelse på selskabets hjemmeside. Parterne holder prisen hemmelig, men af meddelelsen fremgår det, at Nordic Tankers fremover vil gå under navnet MOL Nordic Tankers (MOLNT), og at den nuværende ledelse med Per Sylverster Jensen fortsat vil være frontfigur i rederiet.

»Vi er virkelig glade for at have købt NT, som vil skabe en masse synergier med MOLCT i kemikalietankbranchen. Vi er sikre på, at samarbejdet mellem MOLCT og NT bør give bedre og mere effektiv service til alle vores eksisterende kunder,« siger Tsuneo Watanabe, topchef i MOL Chemical Tankers, i pressemeddelelsen.

Parterne oplyser, at den endelige handel ventes gennemført i begyndelsen af februar, og den vil således afslutte Tritons ejerskab af Nordic Tankers. Triton købte Nordic Tankers i 2011 og siden da er rederiet blevet slanket, så det i dag råder over 19 kemikalietankskibe.

Til sammenligning har MOL Chemical Tankers en flåde på 56 skibe.

»I Nordic Tankers er vi glade for at få MOL Chemical Tankers som vores nye ejere. MOL Chemical Tankers er et respekteret selskab med en succesfuld historie i kemikalietankindustrien, og rederiet har et stærkt kundefokus, der afspejler Nordic Tankers’ strategi,« lyder det fra Per Sylvester Jensen i forbindelse med offentliggørelsen af handlen.

Nordic Tankers kom ud af 2017 med et underskud på 43 mio. kr. I 2016 og 2015 sejlede rederiet dog overskud hjem på henholdsvis 36 mio. kr. og 91 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også