Erhverv

Freddy Sørensens opfindelse er så populær, at han skal have hjælp

Han er mere opfinder, end han er forretningsmand. Derfor gør Freddy Sørensen sin millionindbringende fidus til et aktieselskab med bestyrelse.

Nordjyden Freddy Sørensen har opfundet en trafikalarm, der kan advare billister mod fartkontrol og snart også udrykningskøretøjer mm. På to år har han tjent knap 50 mio. kr.  Foto: Søren Broust Hansen Her ses den nye bestyrelse i aktieselskabet Saphe A/S: Fra venstre Inger-Marie Sørensen, Thomas Øster, formand Torben Simonsen, Anders Delcomyn Larsen og Freddy Sørensen. Foto: Søren Broust Hansen

Hans opfindelse kører rundt i mere end en halv million biler, mens opfinderen selv mest kører rundt oppe i Aalborg-egnen.

Freddy Sørensen tjener tocifrede millionbeløb på sit påfund - trafikalarmen Saphe, der monteres i bilruden og advarer bilister om eksempelvis fartkontroller. Ja, faktisk går det så godt, at han om få uger lancerer en ny variant og opretter en bestyrelse til at varetage nogle af opgaverne i firmaet.

»Jeg er opfinder og kun en lille smule forretningsmand. Nu skal vi tage næste skridt, og der er mange ting, jeg ikke har erfaring med. Derfor er det hensigtsmæssigt at få nogen ind med de erfaringer« siger Freddy Sørensen, der for en halv time siden kom tilbage fra det første bestyrelsesmøde - vellykket, lød meldingen.

Saphe A/S
  • Stiftet i 2015 af opfinderen og civilingeniøren Freddy Sørensen.
  • Saphe er en trafikalarm, der kan monteres i bilruden hos billister og advarer mod fotovogne.
  • Om to uger lanceres Saphe Drive, der kan advarer billister om alt fra udrykningskøretøjer og jernbaneoverskæringer til skoleveje og spøgelsesbilister.
  • Godt 550.000 trafikalarmer er solgt på fire år.
  • Har tjent 30 mio. kr. efter skat i 2017/18.
  • På to år er der blevet taget 30 mio. kr. ud af Saphe i udbytte. Egenkaptialen i selskabet er på 39 mio. kr.
  • Vil vokse sig større på det nordeuropæiske marked herunder Tyskland, Sverige, Norge og Finland.

Idéen til trafikalarmen Saphe fik Freddy Sørensen i begyndelsen af 2015. Inden året var omme, havde han allerede igangsat en produktion i Kina og sendt sin trafikalarm på markedet og videre ud i de danske bilruder.

Nu, fire år senere, har mere end en halv million danskere købt Freddy Sørensens trafikalarm, og på to år har han tjent næsten 50 mio. kr.

En af personerne i den nye bestyrelse er hans hustru Inger-Marie Sørensen. Og måske er det netop hende, han håber at få mere tid sammen med. Bestyrelsen skal nemlig varetage en del af opgaverne, så han engang i mellem kan holde fri.

Før var familien vant til på ferie at medbringe en Freddy Sørensen, der måtte sidde og svare på supportmails undervejs. Det skulle gerne være slut nu.

Når man er opfinder som dig, er planen så at blive i samme virksomhed, eller skal du videre og opfinde noget nyt?

»Planen er egentlig at få en virksomhed, som kan føre mine idéer ud i virkeligheden. Nu begynder jeg at have en platform, og man behøver ikke stifte en ny virksomhed, hver gang man har en idé,« siger Freddy Sørensen.

Han kan ikke afvise, at han om to år opfinder noget andet, han også vil sælge.

Men indtil videre er planen at fortsætte i samme tempo. Saphe-alarmerne kører allerede rundt i Finland, og ved udgangen af 2019 skulle de også gerne være i både Sverige, Norge og Tyskland.

Har din livsstil ændret sig, efter at du på så kort tid har tjent så mange penge?

»Jeg bor i hvert fald samme sted, men jeg har ikke nødvendigvis samme bil, for dem har min kone og jeg lidt en forkærlighed for,« siger Freddy Sørensen.

Alene i november og december 2018 solgte Saphe 70.000 trafikalarmer, mens der om to uger udkommer en ny variant, som nu også kan advare billister om alt fra udrykningskøretøjer til skoleveje og spøgelsesbilister.

Ifølge Freddy Sørensen handler Saphe ikke om at beskytte fartbøller mod bøder, men om at forbedre trafiksikkerheden.

Lige nu har han 21 medarbejdere og én potentiel konkurrent i Ooono, der også sælger trafikalarmer.

»Der er nogen, der har fået øjnene op for, at vi har en sund forretning,« siger Freddy Sørensen.

Det er ikke, så han ryster, men han har et øje på den.

BRANCHENYT
Læs også