Erhverv

Kendt kurhotel vil standse milliontab - lukker restaurant

Man skal 13 år tilbage for at finde sidste gang, Skodsborg Kurhotel tjente penge.

Trods historiske omgivelser i Nordsjælland og adskillige udmærkelser i både ind- og udland er det i en lang årrække ikke lykkedes Skodsborg Kurhotel at tjene penge.

Det kendte kurhotel Skodsborg har haft underskud 13 år i træk, og hotellets stenrige ejer har flere gange måttet træde til med penge for at sikre driften.

Nu vil hotellet ommøblere både sin hoteldel og sit restaurantkoncept i et forsøg på at vende de mange års millionunderskud. Det fortæller direktør Susanne Åberg til branchemediet Standby.dk.

For det første lukker Skodsborg Kurhotel sin restaurant, Kroun, til fordel for et brasserie med mere rimelige priser. Derudover vil direktøren udvide hotellet med 20 nye værelser, fordi det vil sikre en bedre driftsøkonomi.

I 25 år har Skodsborg Kurhotel været ejet af Augustinus Fonden. Ejeren har gentagne gange måttet skyde penge i det underskudsramte hotel. Alene siden 2012 har kurhotellet tabt over 90 mio. kr.

Men ambitionerne er stadig høje og mulighederne store, mener Susanne Åberg. I et brev til Skodsborg Kurhotels nære kunder skriver hun, at målet fortsat er at tiltrække »et eksklusivt udenlandsk kundesegment« samt »langt flere rejsevante og kvalitetsbevidste lokale gæster.«

Skodsborg Kurhotel blev grundlagt i 1898 af helsepioner og læge Carl Ottosen og ligger i Nordsjælland direkte ud til Øresund.

Med den velhavende Augustinus Fonden som ejer er hotellet siden 1992 løbende blevet renoveret og udbygget, så det i dag råder over 83 værelser, restaurant, spa- og fitnesscenter.

Men man skal 13 år tilbage for at finde sidste gang, Skodsborg Kurhotel præsterede et overskud. Det seneste regnskab viste et underskud på 10,8 mio. kr.

Hotellets ejer, Augustinus Fonden, ejer en lang række virksomheder og har en formue på cirka 19 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også