Erhverv

Topchefen i Just Eat trækker sig efter kun halvandet år på posten

Peter Plumb, topchef i Just Eat, trækker sig efter kun halvandet år i spidsen for madudbringningskæden. Aktiekursen er styrtdykket det seneste år.

Arkivfoto: Nima Stock

Madudbringningskæden Just Eat skal have ny international topchef. Peter Plumb, der satte sig i chefstolen for halvandet år side, trækker sig nu fra posten.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Kundedirektør i Just Eat, Peter Duffy, er udpeget til midlertidig topchef.

»Virksomheden er sund. Det er derfor det rigtige tidspunkt for mig at træde til tilbage og lade nye kræfter komme til,« udtaler Peter Plumb ifølge Bloomberg.

Peter Plumb blev udnævnt til adm. direktør i selskabet i 2017. En af målsætningerne var at få Just Eat inkluderet i det britiske eliteindeks FTSE 100, hvilket lykkedes sidste år. FTSE 100 er et indeks, der indeholder de 100 største britiske virksomheder.

Gennem 2018 er aktiekursen dog faldet med over 20 pct., hvilket i sidste måned resulterede i, at Just Eat-aktien mistede den eftertragtede plads i FTSE 100-indekset.

Det er især øget konkurrence fra udbringningskæder som Deliveroo og Uber Eats, der har presset Just Eat-aktien.

Ifølge Bloomberg har kapitalfonden og storaktionæren Cat Rock Capital lagt pres på ledelsen i Just Eat i et forsøg på at slanke virksomheden og få frasolgt en række af virksomhedens aktiviteter, herunder Just Eats investering i brasilianske iFood.

Just Eat blev stiftet i Danmark for knap 19 år siden af bl.a. af den kendte iværksætter Jesper Buch, og siden har madudbringningskæden spredt sig til en række lande. Virksomheden har i dag hovedsæde i London.

BRANCHENYT
Læs også