Serier

Amerikansk kæde vil rulle selvkørende supermarked ud til kunderne

Forestil dig at håndplukke varer fra et førerløst mini-supermarked, der ruller op til dit dørtrin. Dagligvarekæden Stop and Shop har et på vej.

Fremtidens detailhandel
Den amerikanske dagligvarebutik Stop and Shop lancerer til foråret 2019 det første selvkørende mini-supermarked. Arkivfoto: Jens Henrik Daugaard.

Den danske Hjem-Is-bil gør det allerede - ruller varer ud til kunderne og lader dem vælge vafler fra vognen. Men nu vil en amerikansk supermarkedgigant tage skridtet videre og rulle selvkørende minisupermarkeder ud til forbrugernes dørtrin.

Det er den amerikanske kæde Stop and Shop, der i en pressemeddelelse slår fast, at den til foråret 2019 vil stå klar med det nye koncept.

Idéen er, at kunderne bestiller et køretøj med en smartphone-app. Herefter går man udenfor, låser op for dørene og vælger selv de frugter, grøntsager og andre produkter, man vil købe.

Køretøjet registrerer automatisk, hvad kunderne vælger og sender efterfølgende kvitteringerne inden for få sekunder.

Stop and Shop
  • Amerikansk kæde med en alder på mere end 100 år.
  • Ca. 400 butikker i New York, New England and New Jersey.
  • Vil lancere et nyt koncept i foråret 2019, hvor selvkørende mini-supermarkeder skal rulle ud til kunderne.

»Dette er en måde, hvorpå vi udnytter ny teknologi til at gøre shopping lettere for vores kunder ved hovedsageligt at bringe butikken til dem,« siger topchefen i Stop and Shop, Mark McGowan, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at det også er et forsøg på at imødekomme de forbrugere, som ønsker at vælge deres egne friske produkter, når de handler på mobilen.

Samtidig giver det kæden mulighed for at udvide terræn uden at skulle opkøbe ekstra jord.

Den teknologiske assistance har supermarkedskæden fået fra startupvirksomheden Robomart, der ved hjælp af førerløs teknologi har skabt en selvkørende dagligvarebutik.

»I årtier har forbrugerne haft den bekvemmelighed, at deres lokale grøntsags- og mælkemand kom dør til dør, og vi tror, at vi ved at udnytte førerløs teknologi kan genskabe det niveau af bekvemmelig og tilgængelighed,« siger Ali Ahmed, der er grundlægger og adm. direktør hos Robomart.

Til at begynde med vil det dog kun være beboere i Boston-området, der kan benytte sig af tilbuddet.

Den amerikanske kæde Stop and Shop har ca. 400 butikker, men ingen af dem ligger i Danmark.

Læs også