Erhverv

Ansatte var låst ude efter konkurs: Nu har pallefirma millionoverskud

Dan Palletiser gik konkurs for halvandet år siden. Nye ejere kom siden til, og nu har pallefirmaet overskud for første gang i årevis.

Her ses fra venstre mod højre driftsdirektør i Dan Palletiser, Simon Rune Sørensen, og administrerende direktør i Bila, Jan Bisgaard Sørensen, foran Dan Palletisers hovedbygning i Vemmelev. Foto: Bila

Det vakte opsigt, da 100 ansatte fra Dan Palletiser i juni 2017 troede, de skulle arbejde som normalt, men i stedet mødte ind til låste døre.

Låsene på fabrikken var blevet udskiftet, fordi palleteringsvirksomheden dagen forinden var erklæret konkurs af ejeren, uden at de ansatte havde fået noget at vide.

Kort efter overtog automatiseringsvirksomheden Bila ejerskabet af og aktiviteterne fra Dan Palletiser, som i en årrække var ejet af erhvervsmanden og milliardæren Ib Kunøe.

Bilas overtagelse af Dan Palletiser var tilsyneladende en god ide, for Dan Palletiser har netop offentliggjort sit første overskud siden 2012. Tilmed et overskud på 3,3 mio. kr., og det er endda i det første regnskabsår under den nye ejer.

Allerede i august 2018 kunne Simon Rune Sørensen, driftsdirektør i Dan Palletiser, fortælle om den positive udvikling i virksomheden.

»Regnskabsåret, der slutter med udgangen af september, vil vise et positivt resultat på bundlinjen,« sagde han til Ritzau Finans.

I samme ombæring forklarede han, at håndpalletering er på vej ud, og der er penge at hente ved at vælge en automatisk løsning.

Dan Palletiser har rødder tilbage til 1976 og blev i 2008 overtaget af Kunøe-familien, som altså igen er ude af virksomheden. I det seneste regnskabsår beskæftigede Dan Palletiser gennemsnitligt 41 fuldtidsansatte.

BRANCHENYT
Læs også