Erhverv
BREAKING

Sotheby's: Samler betalte rekordpris for 248 sjældne skateboards

Samlingen bestod af samtlige de skateboards, som "Supreme" har lavet i perioden 1998 til 2018.

Det var "decks" fra producenten Supreme, der blev solgt på auktionen. Decks er det bræt man står på på et skateboard og de sælges uden hjul. foto: Sotheby's.

En komplet samling af 248 skateboards fra selskabet ”Supreme” er blevet solgt af auktionshuset Sotheby’s til en rekordpris på 800.000 dollars, svarende til 5,2 mio. kr.

Det gav en gennemsnitlig pris for de mange skateboards på omkring 21.000 kr. Der er tale om skateboards - eller skatedecks - som blandt andre kunstneren Jeff Koons har designet, skriver CNBC.

Køberen var samleren Carson Guo fra Vancouver og sælgeren var Ryan Fuller fra Los Angeles, der havde brugt 13 år på at opkøbe og samle de 248 skateboards fra perioden 1998 til 2018.

Ifølge Sotheby’s er 800.000 dollars den højeste pris, der indtil nu er betalt for en samling af skatedecks. Den gennemsnitlige pris pr deck lå på 21.000 kr. - men nogle var dyrere end andre, hvis de var blevet solgt enkeltvis.

Samlingen indeholder blandt andet et sæt på fem skateboards, der viser den centrale del af det kendte vægmaleri ”Den sidste nadver” af Leonardo da Vinci.

Skateboard-producenten Supreme fik fremstillet et begrænset antal skateboards med motiver lavet af forskellige kunstnere. Udover Jeff Koons var det også George Condo.

Læs også