Erhverv

Dansker scorer topjob i udenlandsk koncern

Anders Hedegaard går fra ører til øjne. Han bliver topchef i Rodenstock, som især er kendt for fremstilling af brilleglas.

Anders Hedegaard bliver topchef i Rodenstock.

Anders Hedegaard har fået jobbet som topchef i den internationale koncern Rodenstock.

Han stoppede som topchef i GN Hearing, der er det største selskab under GN Store Nord med udgangen af oktober sidste år. Allerede dengang blev det nævnt, at han havde fået job i en virksomhed i udlandet. Det er dog først nu, at navnet er blevet offentliggjort.

Anders Hedegaard tiltræder i det nye job 1. februar.

»Jeg er glad for at tiltræde som CEO i Rodenstock. Selskabet har en lang tradition og et stærkt ry. Det fremstiller og distribuerer produkter i verdensklasse og anvender den mest innovative teknologi og har et stort vækstpotentiale,« siger Anders Hedegaard i en pressemeddelelse.

Han afløser Oliver Kastallo, der har været chef for Rodenstock siden 2010. Han har stået i spidsen for en turnaround i selskabet. I det seneste regnskab øgede Rodenstock både omsætning og indtjening.

Rodenstock, der har hovedkvarter i München i Tyskland er ejet af kapitalfonden Compass Partner, der har base i London og Stanford i USA.

Anders Hedegaard var chef øverste chef for GN Store Nord fra 2014 til 2018, og i den periode blev aktiekursen for selskabet fordoblet.

Rodenstock blev etableret i 1877, og selskabet har 4.500 ansatte. Virksomheden er repræsenteret med salgskontorer og distributionspartnere i mere end 85 lande. Rodenstock har 15 fabrikker i 13 forskellige lande.

Læs også
Top job