Erhverv

Super Mario sender Nintendos resultater op

Nintendo fastholder sine forventninger til hele året og ser et salg for hele året på 1200 mia. yen og et overskud på 230 mia. yen. Foto: Oliver Berg/picture-alliance/dpa/AP Images

Nintendos omsætning og resultat er steget kraftigt drevet af succesfulde spil som "Super Mario Party", "Pokemon" og "Super Smash Bros" til den meget populære konsol Nintendo Switch. Det viser Nintendos regnskab for de første ni måneder af regnskabsåret, der slutter med marts.

- I de første ni måneder blev tre spil til Nintendo Switch store hit med rekordhøje salgstal. "Super Mario Party", lanceret i oktober, har solgt 5,3 mio. enheder, "Pokémon: Let's Go, Pikachu!" og "Pokémon: Let's Go, Eevee", lanceret i november, har solgt 10 mio. enheder. "Super Smash Bros. Ultimate", lanceret i december, har solgt 12,1 mio. enheder, skriver Nintendo i regnskabet.

Samlet i de første ni måneder af regnskabsåret har Nintendo øget sin omsætning til 997,3 mia. yen, svarende til 59,5 mia. kr.

Det var en stigning på 16,4 pct. Overskuddet steg med 23,6 pct. til 240,3 mia. yen. Det er specielt Nintendo Switch, der er blevet den helt store sællert for Nintendo.

Switch og spil til denne stod for 845 mia. yen af det samlede salg på 997,3 mia. yen i perioden. Salget til den ældre platform Nintendo 3DS er modsat faldet.

- I julesæsonen blev salget af software en driver til salget af hardware (de fysiske spilkonsoller red.), hvilket resulterede i et hardwaresalg på 14,5 mio. enheder og et softwaresalg på 94,6 mio. enheder. Salget af Nintendo 3DS, der nu er i sit ottende år siden sin lancering, var på 2,3 mio. enheder, skriver Nintendo.

Nintendo fastholder sine forventninger til hele året og ser et salg for hele året på 1200 mia. yen og et overskud på 230 mia. yen.

- Store titler på vej til Nintendo Swtich inkluderer "New Super Mario Bors. U Deluxe" og "Yoshi's Crafted World" i marts. Vi sigter efter at udvide vores platforms brugerbase ved at tilføje nye titler og styrke salget af eksisterende titler, skriver Nintendo.

BRANCHENYT
Læs også