Erhverv
0

Mobiltelefoner og finanser er knaster for Sony

Mens computerspil er en fortløbende succes for Sony er selskabets omsætning faldet de sidste ni måneder.

Sony har samlet set omsat for hvad der svarer til 391 mia. kr. i løbet af de første ni måneder at regnskabsåret. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi

Den japanske elektronikgigant Sony har oplevet et fald i omsætningen i de første tre kvartaler af sit regnskabsår. Det på trods af, at det er gået solidt frem for computerspilsdivisionen.

Samlet har Sony omsat for 6538 mia. yen - 391 mia. kr. - i de første ni måneder af sit regnskabsår, et fald på 56 mia. yen.

Den helt store succes i regnskabet er computerspilsdivisionen, hvor Sony sælger den meget populære spilkonsol Playstation samt tjenester og spil til denne.

Divisionen har øget sin omsætning i de første tre kvartaler med 314 mia. yen til 1813 mia. yen. Driftsoverskuddet i divisionen er øget betragteligt.

Driftsoverskuddet i spildivisionen er en afgørende faktor for, at Sony på trods af tilbagegangen i omsætning har øget sit driftsoverskud med omkring 15 pct. til 812 mia. yen.

Salget af musik har været nogenlunde stabilt i regnskabsåret indtil nu, mens det er gået en smule tilbage for filmdivisionen.

De store problemer for Sony ligger i divisionen for mobil kommunikation, der blandt andet står for salget af mobiltelefoner. Her er omsætningen gået tilbage med omkring en tredjedel til 388 mia. yen.

Også divisionen for finansielle services har tabt omsætning sammenlignet med samme periode sidste år.

BRANCHENYT
Læs også