Erhverv

14-årig arver alligevel ikke gældsplaget dansk slot

To baronesser kommer sandsynligvis til at arve Valdemars Slot, der har fået ny direktion og bestyrelse.

Valdemars Slot har været ejet af adelsslægten Iuel siden 1678. Foto: Klaus Gottfredsen

Da lensbaron Niels Iuel-Brockdorff i 2017 døde, var der lagt op til, at hans dengang 12-årige barnebarn Alexander Fleming skulle arve Valdemars Slot.

Flere medier skrev, at Alexander Fleming var i færd med at arve det gældsplagede slot. Samtidig blev Alexander Fleming tilføjet som den 13. ejer af Valdemars Slot på slottets hjemmeside.

Men nu tyder det på, at den økonomiske slotsruin ikke overgår til nu 14-årige Alexander Fleming.

I stedet skal hans mor, tv-baronessen Caroline Fleming, og hendes søster Louise Albinus arve Valdemars Slot.

»Vi har brugt de seneste to år på at drøfte det i familien, og vi er kommet frem til, at den bedste løsning er, at Caroline og jeg overtager det,« siger Louise Albinus til Fyns Amts Avis.

Louise Albinus blev fredag indsat som ny direktør i selskabet bag Valdemars Slot, mens hendes mand Nikolaj Albinus overtog posten som formand i en spritny bestyrelse.

Caroline Fleming havde faktisk arvet slottet i 2003. Men efter sin skilsmisse fra Rory Fleming besluttede hun i 2011 at give slottet tilbage til sin far, Niels Iuel-Brockdorff, med den tanke, at sønnen Alexander Fleming skulle arve det.

»Der var lagt op til, at Carolines og Rorys søn, Alexander, skulle overtage på et tidspunkt,« siger Louise Albinus, der grundet klausuler om fortrolighed ikke vil gå i detaljer om, hvorfor Alexander Fleming alligevel ikke arver slottet nu.

Valdemars Slot har negativ egenkapital og en langfristet gæld på omkring 84 mio. kr., oplyser Nikolaj Albinus til Fyns Amts Avis.

Ved det seneste årsregnskab blev der eftergivet gæld for 10,4 mio. kr., og samtidig blev tilbagebetalingsvilkårene for den resterende gæld forlænget.

Valdemars Slot blev bygget af Kong Christian 4. i årene 1639 til 1644. Siden 1678 har slottet tilhørt adelsslægten Iuel, og slottet er beliggende i Svendborg Kommune og har et areal på 783 hektar.

BRANCHENYT
Læs også