Erhverv

Verdenskendt dansk arkitekt skal forny Frankrigs største operahus

Dansk arkitekthus skal opgradere en af Paris' vigtigste, moderne bygninger, Opéra Bastille, der bl.a. er hjemsted for den fransk nationalopera.

Arkitekten Henning Larsen har tegnet Operaen i København. Han døde i 2013, men han virksomhed lever videre og skal nu renovere det franske operahus, Opéra Bastille. Foto: Finn Frandsen Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Arkitekthuset Henning Larsen har vundet en prestigefuld opgave, hvor det danske selskab skal udvide og renovere det største operahus i Frankrig, Opéra Bastille.

Henning Larsen Architects er blevet udvalgt blandt flere store europæiske arkitekthuse og skal de kommende fire år tegne en ny foyer, et performancerum og et værksted til Opéra Bastille i Paris.

Den store renovering skal være fuld forenelig med den stil, som den uruguayanske arkitekt Carlos Otts grundlagde, da Opéra Bastille stod færdigt i 1989.

»Vores mål er at opfylde den oprindelige vision og potentiale for Opéra Bastille på en måde, der hæder og respekterer den eksisterende arkitektur,« siger Søren Øllgaard, partner og design-direktør hos Henning Larsen.

Arkitekthuset Henning Larsen blev grundlagt i 1959 af stiften af samme navn. Han opnåede international hæder og stod bl.a. bag tegningerne til Operahuset i København.

Henning Larsen døde i 2013, men hans virksomhed er fortsat og beskæftiger nu over 300 medarbejdere. Projektet i Paris er blot ét af mere end 20 internationale projekter, som Henning Larsen Architects har været en del af.

En central del af projektet bliver den nye foyer, som skal gøre bygningen mere imødekommende og trække folk ind fra gaden. Bl.a. bliver der bygget en indendørs gade på to niveauer i foyeren.

»Vi ønsker at åbne operaen op til omgivelserne i dette travle område i Paris og gøre det til et lokalt hotspot for det sociale liv i byen,« siger Søren Øllgaard.

Opéra Bastille er hjemsted for den franske nationalopera og blev bygget som en del af Grands Projects i 1980’erne, som var en stor plan for nye kulturinstitutioner i Frankrings hovedstad. Opéra Bastille ligger mellem de to historiske pletter, Place de la Bastille-pladsen og haverne Viaduc des Arts.

Renoveringen og udbygningen skal efter planen være færdig i 2023. Franck Fdida, der er født og opvokset i Paris, kommer til at lede Henning Larsen-projektteamet i tæt samarbejde alle partnere på byggeriet.

BRANCHENYT
Læs også