Erhverv

Allan Søgaard Larsen forlader bestyrelsen i Conferize

Allan Søgaard Larsen, der er kommet i fokus for sin tid som topchef for Falck, har forladt endnu en bestyrelse.

Allan Søgaard Larsen stod tidligere i spidsen for Falck. Foto: Finn Frandsen

Allan Søgaard Larsen har trukket sig fra endnu en bestyrelsespost. Denne gang er det bestyrelsesposten i selskabet Conferize, der er tale om.

»Allan Søgaard Larsen har af personlige årsager valgt at træde ud af bestyrelsen i Conferize A/S med omgående virkning. Allan Søgaard Larsen har siden 2017 været medlem af bestyrelsen. Hele bestyrelsen takker Allan for hans store indsats i selskabet,« skriver Conferize i fondsbørsmeddelelsen.

Allan Søgaard Larsen har allerede trukket sig fra sine bestyrelsesposter i medicoselskabet Ambu og Løkkefonden.

De tre exitter fra bestyrelsesposterne kommer, efter at Konkurrencerådet har afgjort, at Falck misbrugte sin dominerende position på markedet for ambulancetjenester til at presse konkurrenten Bios ud i 2015 og 2016. Allan Søgaard Larsen var koncernchef for Falck i perioden 2004 til og med 2016.

Ifølge Konkurrencerådet stod Allan Søgaard Larsen i sin tid i Falck i spidsen for en ulovlig kampagne, hvor Falck arbejdede på, at selskabet Bios ikke kunne skaffe medarbejdere nok til at leve op til den kontrakt med Region Syddanmark. En kontrakt som Bios havde vundet i konkurrence mod Falck.

Konkurrencerådet har afgjort, at kampagnen - som bl.a. Advice var med til at gennemføre - var ulovlig og har varslet, at sagen vil blive meldt til Bagmandspolitiet.

Af Konkurrencerådets afgørelse kan man læse, at en unavngiven Falck-medarbejder skriver til kommunikationsbureauet den 18. september 2014 om planen for at sværte Bios til og skabe usikkerhed om Bios’ forretning:

»Det er mit klare indtryk, at vores direktion er tryg ved rammerne for det fortsatte arbejde, så lad os bare komme ned i maskinrummet,« lød det om Allan Søgaard Larsens velvidende om kampagnen.

BRANCHENYT
Læs også