Afslag på barnevogn førte til strid - nu kan sagen ende i Højesteret
Startskuddet til et opsigtsvækkende slagsmål mellem en familiefond og nogle af Vola-stifterens arvinger var et nej til et barnevognstilskud. Familiefond vandt i Vestre Landsret og får millionerstatning, men sagens tabere overvejer, om der skal ankes til Højesteret.
Barnebarn til Vola-stifteren Verner Overgaard, Rima Overgaard Fayed, fik afslag, da hun i 2010 ville have et tilskud fra familiefonden til en barnevogn til sin nyfødte datter. Det var begyndelsen på en årelang strid, som Vestre Landsret fredag satte punktum i.
Måske bliver det et foreløbigt punktum, da sagens tabere endnu ikke har besluttet, om de vil anke sagen til Højesteret.
»Vi er ikke færdige med at læse og analysere dommen. Man er overrasket over resultatet, men det ændrer ikke ved, at man skal se grundigt på, hvad landsretten har lagt vægt på. Det er en voldsomt kompliceret sag, og vi skal have tænkt os godt om,« siger Claus Berner Nielsen, partner i Bech-Bruun.
Han repræsenterer de forskellige parter, som ifølge landsrettens dom skal betale Verner Overgaards Familiefond 150 mio. kr. med procesrente fra 2012 i erstatning.
Rima Overgaard Fayed var utilfreds med afslaget til barnevognen og gik derfor ifølge Børsen i gang med at undersøge fonden nærmere sammen med sin mor, Lisbeth Overgaard.
Det endte med et retsligt opgør med familiefonden på den ene side og flere Vola-arvinger, holdingselskaber og Karsten Thuen, der har været formand for fonden og i dag stadig er bestyrelsesformand for Vola-koncernen, på den anden side. Finans har været i kontakt med Karsten Thuen, som ingen kommentarer har til sagen.
»Det er verdens dyreste barnevogn. Havde jeg fået ja til barnevognen, havde vi helt sikkert aldrig startet sagen,« sagde Rima Overgaard Fayed til Børsen i 2012.
Lisbeth Overgaards to brødre, Poul Verner Overgaard og den afdøde Carsten Overgaard, som var medlemmer af familiefondens bestyrelse, købte i 2000 fondens Vola-aktier.
Det er en voldsomt kompliceret sag, og vi skal have tænkt os godt om.
Vestre Landsret nåede fredag i sin dom frem til, at de gennemførte aktieoverdragelsesaftaler er ugyldige, fordi arvingerne som bestyrelsesmedlemmer i fonden ikke kunne deltage i salget af aktier til deres egne holdingselskaber. Desuden skete salget af aktierne ifølge landsretten ikke til den reelle markedspris.
De parter, der nu skal betale millionerstatning, har 14 dage fra i fredags til at beslutte, om de vil anke sagen.