Dansk hotelportal skal børsnoteres: Rig teglarving har købt op
Nustay planlægger at blive børsnoteret i marts. Virksomheden har en række kendte personer i ejerkredsen.
Den storsatsende danske hotelportal Nustay skal noteres på den svenske minibørs Spotlight i bestræbelserne på at blive en global spiller i rejsebranchen.
Det fremgår af Nustays prospekt, som er blevet offentliggjort onsdag formiddag.
Helt konkret håber Nustay at hente 21,3 mio. kr. på børsnoteringen, der er planlagt til at ske den 22. marts.
Børsnoteringen vil værdiansætte Nustay til 110 mio. kr., fremgår det af prospektet.
»Vi går på børsen i Stockholm, da det er Skandinaviens techhovedstad. Her er markedet og interessen for en virksomhed som Nustay stor, og vi venter, at vi kan indfri vores målsætninger om kapitalrejsning og mere til,« siger Mathias Lundø Nielsen, stifter af og adm. direktør i Nustay, i en udtalelse til Finans.
Han kalder børsnoteringen for den største milepæl i virksomhedens levetid og forklarer, at Nustay går efter at blive markedsførende inden for hotelbooking i hele verden.
Op til børsnoteringen har Christian Strøjer Hansen, der er arving til den succesfulde familievirksomhed Strøjer Tegl, investeret i Nustay, så han nu er storaktionær.
»Først og fremmest er sektoren et spændende område med enormt vækstpotentiale. Dernæst er Nustay en god skalerbar case, hvilket jeg fandt interessant,« skriver Christian Strøjer Hansen i en kommentar til Finans.
Det er ikke mange måneder siden, at der blev skudt 6 mio. kr. ind i Nustay fra eksisterende og nye investorer. Pengene skulle da bruges til et større tryk på markedsføringen gennem Google Hotel Ads.
Blandt de nuværende medejere af Nustay er Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen, madrigmanden Simon Skouboe, it-millionæren Magnus Kjøller og komikeren Casper Christensen.
Som bestyrelsesformand har Nustay én af de højst placerede danske kvinder i internationalt erhvervsliv i form af Lone Fønss Schrøder.
Nustay blev stiftet i 2014 og har endnu ikke givet overskud. De første tre regnskabsår er det blevet til et samlet tab på omkring 9 mio. kr.
Idéen bag Nustay er at matche hoteller med gæster, der har indtastet en lang række oplysninger om sig selv. Jo flere oplysninger, hotellerne får, desto bedre priser kan der tilbydes.
Nustay beskæftiger mere end 60 ansatte i Danmark og Ukraine. Portalen har mere end 1,5 mio. hoteller og lejligheder i sin database.