Erhverv

Novo: Rivaler viser pæn sikkerhedsprofil for diabetespille

Amerikanske Eli Lilly og tyske Boehringer Ingelheim har torsdag løftet sløret for nye studieresultater med diabetespillen Tradjenta, der er i klassen af såkaldte DPP4-midler.

Patienter med type 2-diabetes og forøget risiko for hjerte-kar-sygdomme, er blevet undersøgt i det såkaldte Carolina-studie. Foto: AP/Keith Srakocic

I det såkaldte Carolina-studie sammenlignes sikkerhedsprofilen for Tradjenta i relation til hjerte-kar-sygdomme og hjerte-kar-død med diabetspillen Amaryl, der er baseret på sulfonylurinstoffer.

Studiet viste såkaldt ikke-inferiøritet for Tradjenta - altså at pillen er lige så sikker at tage som Amaryl fra franske Sanofi, når det kommer til risikoen for hjerte-kar-tilfælde.

Det er patienter med type 2-diabetes og forøget risiko for hjerte-kar-sygdomme, der er blevet undersøgt i studiet.

Omvendt viste studiet heller ikke, at der er en noget større risiko ved sulfonylurinstofferne. Netop det var ellers et vigtigt område i relation til Novo Nordisks salg af GLP-1-midlerne Victoza og Ozempic samt oral Semaglutid, som endnu ikke er godkendt, har det amerikanske børshus Morgan Stanley tidligere vurderet.

Havde studiet fra Eli Lilly og Boehringer Ingelheim peget på, at sulfonylurinstoffer øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med Tradjenta, kunne det nemlig ifølge banken også smitte positivt af på salget af GLP-1-midler under et.

- Den gamle kategori med sulfonylurinstoffer udgør stadig 15 pct. af alle diabetesrecepter og kan blive helt destabiliseret, hvis Carolina-studiet med 6041 patienter viser en forhøjet risiko på 20 pct. for alvorlige hjerte-kar-hændelser med sulfonylurinstoffer, skrev Morgan Stanley i en analyse i december.

Novo-aktien er da også ganske upåvirket af nyheden torsdag over middag, hvor den stiger med 0,4 pct. til 326,35 kr. - samme niveau som inden offentliggørelsen af studiet.

Læs også