Erhverv

Manchester United løfter bundlinjen trods dyr trænerfyring

Trods et økonomisk tab på fyringen af sin træner formåede den engelske fodboldklub Manchester United i andet kvartal at løfte sin bundlinje sammenlignet med året før.

Som afløser for José Mourinho har Manchester United udpeget den tidligere klublegende Ole Gunnar Solskjær som midlertidig træner. Foto: Franck Fife

Regnskabet for kvartalet, der løb frem til slutningen af december, viser et resultat efter skat på 26,8 mio. pund. Det var derved en del bedre end de 19,7 mio. pund, som fodboldklubben tabte i samme periode året før.

Fremgangen er kommet i hus, på trods af at klubben i løbet af december opsagde aftalen med sin daværende træner, José Mourinho. Fyringen af ham og noget af hans nærmeste stab kostede ifølge regnskabet 19,6 mio. pund for Manchester United.

Som afløser for José Mourinho har Manchester United udpeget den tidligere klublegende Ole Gunnar Solskjær som midlertidig træner, ligesom en anden gammel kending af klubben, Mike Phelan, er strøget ind i trænerstaben.

- Udpegningen af Ole og Mike som midlertidig træner og assistenttræner har haft en positiv effekt i hele klubben. Vi er glade for forbedringen i holdets præstationer siden december, og vi ser frem til en stærk slutning på 18/19-sæsonen, siger Ed Woodward, der er øverste direktør i Manchester United, i en kommentar til regnskabet.

I andet kvartal præsterede Manchester United en justeret driftsindtjening på 104,4 mio. pund. Det var 28,4 pct. højere end samme periode året før og mere end de 94 mio. pund, analytikerne havde ventet ifølge Bloomberg News.

Ligesom indtjeningen voksede mere end ventet i andet kvartal, så var det samme tilfældet for Manchester Uniteds indtægter, der for kvartalet kunne gøres op til 208,6 mio. euro.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med 197,5 mio. pund, efter at indtægterne i den tilsvarende periode året før løb op i 177,4 mio. pund.

For helåret venter Manchester United stadig at lande indtægter på mellem 615 og 630 mio. pund, hvor analytikerne før regnskabet havde forudset 620 mio. pund.

Målt på driftsindtjeningen venter fodboldklubben fortsat at præstere et justeret resultat på mellem 175 og 190 mio. pund, mens analytikerne havde sat næsen op efter 191 mio. pund.

BRANCHENYT
Læs også