Erhverv

Stort flyselskab til salg for en flad 10-øre

En gruppe kreditorer har tilbudt at overtage en kontrollerende ejerpost i selskabet for at få det på økonomisk ret kurs.

Jet Airways er i store økonomiske problemer. Men selskabet er i Vesten måske bedst kendt for en tidligere historie om, at en indisk dreng født om bord på et fly på vej til Indien fik tilbudt gratis flybilletter resten af livet af Jet Airways. Foto: Mikkel Berg Pedersen.

I et forsøg på at holde det indiske luftfartsselskab Jet Airways økonomisk flyvende har kreditorerne tilbudt at overtage 50,1 pct. af selskabets aktier for knap 10 øre.

Eller hvad der svarer til 1 rupee i indisk mønt.

Jet Airways er Indiens største såkaldte full service-flyselskab, og salget af aktiemajoriteten er et led i en rekonstruktion af selskabet, der i den grad har brug for friske penge, skriver Gulf News.

Gennem de seneste 10 år har Jet Airways konstant været blandt Indiens tre største luftfartsselskaber. Det har en næsten ikonisk status, fordi det blev etableret af entreprenøren Naresh Goyal, efter Indien ophævende monopolet på flytransport i 1990’erne.

Udover bankerne ejer Etihad Airways 24 pct. af Jet Airways. Foruden at være et stort indenrigsselskab beflyver Jet Airways også internationale destinationer som London og Singapore.

Jet Airways er kommet i økonomiske vanskeligheder, efter en række lavprisselskaber etablerede sig på markedet fra omkring 2005. Det ændrede prisstrukturen. Og sammen med en stor stigning i afgifterne på flybrændstof har det presset selskabet ud i problemer.

Bortset fra to år ud af de seneste 11 har Jet Airways haft underskud, og gælden i selskabet er på en mia. dollars.

Selskabet har haft møder med både Etihad og det store indiske konglomerat Tata Group om at få tilført ny kapital.

BRANCHENYT
Læs også