Erhverv

Tv-investor skyder millioner i cykelfirma

Bycykelfirmaet Donkey Republic har fået 30 mio. kr. i frisk kapital fra en række investorer. Pengene skal bruges til ekspansion.

Donkey Republics orange "æsler" findes i tusindvis verden over.

Der skal være flere orange ”æsler” i verden.

Det er ambitionen hos det danske firma Donkey Republic, der allerede har tusindvis af orange ”æsler” verden over.

Donkey Republic
  • Delecykel-koncept med en global platform for cykelleje
  • Der er tale om almindelige cykler udstyret med en specialudviklet lås
  • Cyklerne er til rådighed 24 timer i døgnet via en app
  • Navnet er valgt, fordi æslet historisk er ét af de ældste, mest enkle og uprætentiøse transportmidler

  • På verdensplan råder Donkey Republic over næsten 10.000 cykler

  • Virksomheden blev stiftet i 2014 af Rune Kokholm, Erdem Ovacik, Alexander Frederiksen og Jens Frandsen

De orange ”æsler” er Donkey Republics delecykler, som nu skal udbredes i større stil gennem en kapitalindsprøjtning på 30 mio. kr.

»Den nye investering i videreudviklingen af Donkey Republics delecykelkoncept vil blive investeret i introduktionen af nye slags køretøjer, produktforbedringer og lancering på nye markeder,« skriver Donkey Republic i en pressemeddelelse.

De 30 mio. kr. kommer fra eksisterende investorer som Vækstfonden og den internationale investeringsfond Howzat Partners. Men også venturefonden Nordic Eye, der har Peter Warnøe som partner og adm. direktør, er med i kapitalforhøjelsen og er blevet ny medejer.

Peter Warnøe har den seneste tid været med i DR-programmet ”Løvens Hule” som investor.

Warnøes forretningspartner og medstifter af Nordic Eye, Lars Tvede, forklarer i et Facebook-opslag, at venturefonden har fundet Donkey Republic interessant, fordi delecykler kan være med til at løse trafikpropper og manglende mobilitet i byområder.

»I Nordic Eye har vi over det sidste år studeret micromobility-investeringssager på tre kontinenter og med en række forskellige tilgange. Men den, der sluttelig fandt vor kærlighed og fik vore penge, var såmænd dansk,« skriver han i sit opslag og fortæller, at han glæder sig til Donkey Republics internationale ekspansion.

Donkey Republic fungerer i sin enkelthed på den måde, at man gennem virksomhedens app kan leje en cykel i den storby, man befinder sig i. Med et medlemskab kan man tilmed for et fast beløb om måneden bruge cykler i alle de byer, hvor Donkey Republic er til stede.

Donkey Republic blev stiftet i 2014 og har endnu ikke givet overskud. I det senest offentliggjorte regnskab fra 2017 blev det til et underskud efter skat på 9,6 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også