Erhverv

Ketchupkæmpe i forfald: Nedskrivning på 15 mia. dollars giver kursnedsmeltning

Det er gået fuldstændig galt for fødevarekæmpen Kraft Heinz, der har nedskrevet værdier for 15 mia. dollars.

Kraft Heinz er en fusion af selskaberne Kraft, der fandt sted i 2015. Foto: Ap.

Nedsmeltningen er nærmest total i Kraft Heinz. Aktiekursen styrtbløder og falder med enorme 28 pct., efter at selskabet har måttet tage en nedskrivning på hele 15 mia. dollars.

Nedturen er så stor, at kursen er sendt ned på det laveste niveau nogensinde, hvilket skyldes de enorme nedskrivninger, der relaterer sig til Kraft- og Oscar Mayer-brandene.

Ifølge Reuters retter investorernes øjne sig samtidig mod selskabets stagnerende vækst kombineret med, at forbrugerne samtidig er blevet mindre loyale over for de historisk stærke brands.

Selskabet, hvor Brasiliens 3G Capital og investorguruen Warren Buffetts selskab Berkshire Hathaway, sidder på majoriteten, har igennem længere tid haft fokus på at bringe omkostningerne ned. Det har imidlertid ikke været nok baseret på dagens kursnedtur.

»Investorerne har i årevis spurgt, om 3G Capitals enorme livtag på omkostningerne ville ende med at føre til, at der var en pris at betale i forhold til brandenes værdi. Vi mener, det entydigt kom i kraft af den 15 mia. dollars store nedskrivning,« siger Ken Goldman, analytiker i JPMorgan, til Reuters.

BRANCHENYT
Læs også