Erhverv

Dansk flydirektør går af efter snyd med sit CV

Huy Duc Nguyen, som er medejer af det nye flyselskab Great Dane Airlines, trækker sig efter snyd med sit CV.

Pr-foto: Aalborg Lufthavn

Den ene medejer af det nystartede, nordjyske flyselskab Great Dane Airlines, Huy Duc Nguyen, har pyntet sit CV med uddannelser og direktørposter, han aldrig har haft.

Det kunne Nordjyske afsløre søndag morgen.

I en pressemeddelelse søndag eftermiddag oplyser Great Dane Airlines, at Huy Duc Nguyen trækker sig fra sin bestyrelsespost og fra den daglige ledelse.

- Vi har i bestyrelsen haft drøftelser med Huy Duc Nguyen, og han har valgt at trække sig fra såvel bestyrelsen som den daglige ledelse, forklarer den anden medejer af Great Dane Airlines, Thomas Hugo Møller, i pressemeddelelsen.

Huy Duc Nguyen har truffet beslutningen af hensyn til flyselskabets ry:

- Jeg vil ikke stå i vejen for et fantastisk projekt som Great Dane Airlines, og lige nu er der for meget uro omkring min person.

- Det har intet med Great Dane Airlines at gøre, men hvis det påvirker selskabets omdømme, føler jeg, at det er det rette at gøre, siger Huy Duc Nguyen i pressemeddelelsen.

Ifølge Nordjyske skulle Huy Duc Nguyen både have været ansat som afdelingsdirektør i Codan Forsikring og som direktør med ansvar for Europa og Skandinavien ved Apollo.

Begge virksomheder afviser at have kendskab til den nu fratrådte flydirektør.

Huy Duc Nguyen skulle angiveligt også være både bachelor og kandidat i økonomi fra Aarhus og Aalborg Universitet. Men det har også vist sig at være ukorrekt.

I midten af februar præsenterede Huy Duc Nguyen og Thomas Hugo Møller deres nye flyselskab, Great Dane Airlines, som skal have base i Aalborg Lufthavn.

Flyselskabet skal både flyve charterflyvning for Bravo Tours og andre rejsebureauer og ruteflyvning til flere byer i Europa.

Tirsdag 5. marts sætter Great Dane Airlines de første flybilletter til destinationer som Edinburgh, Dublin og Nice til salg.

Læs også