Erhverv

Investorer skyder 200 mio. kr. i løbehjulsfirma

Løbehjulsfirmaet Voi Technology, der er kendt i det københavnske gadebillede, vil blandt andet bruge pengene på at udvide i flere byer.

Foto: Jesper Kildebogaard
Voi

Den svenske løbehjuls-virksomhed Voi Technology får tilført godt 200 mio. kr.

Virksomheden bliver dermed den største spiller på løbehjuls-markedet, og er med sine elektriske løbehjul til stede i 14 byer bl.a. København.

Pengene kommer fra tidligere investorer som Vostok New Ventures og Balderton Capital og de nye investorer Project A og Creandum, og virksomheden bliver dermed den største spiller på løbehjuls-markedet.

»Den seneste investering betyder, at vi kan udvide i flere byer, imens vi kan fortsætte med at investere i vores produkt, teknologi og team,« siger direktør i Voi, Fredrik Hjelm, i en pressemeddelelse.

Millionerne kommer også fra enkeltpersoner deriblandt Justin Mateen, der er medstifter af dating-app’en Tinder.

Løbehjulsfirma om manglende tilladelse: Jeg ser det her som en testperiode

Voi Technology lejer elektroniske løbehjul ud i samarbejde med private partnere, og i København kan man bl.a. leje et løbehjul ved Mariott Hotel.

Løbehjulene bliver opladet natten over og derefter stillet tilbage til deres oprindelige plads ved en partner. Københavns Kommune tillader nemlig ikke, at man lejer løbehjulene ud fra offentlig vej.

I København har 50.000 borgere registreret sig som brugere i Voi’s tilhørende app, siger Fredrik Hjelm.

»København er én af vores stærkeste byer, da københavnerne er vant til at køre på cykel og skridtet til løbehjulet er ikke så stort. Desuden har byen allerede infrastrukturen til det,« siger han.

Virksomheden vil udvide til nye byer i Italien, Tyskland, Norge og Frankrig - men Voi er også i dialog med kommunerne i Aarhus, Odense og Aalborg og forventer at udleje løbehjul her snarest muligt.

Direktøren siger også, at Voi vil udvide deres sortiment med nye typer transportmidler i den lette ende som el-løbehjulet.

Voi Technology blev stiftet i Stockholm i 2018 af Fredrik Hjelm, Douglas Stark, Adam Jafer og Filip Lindvall.

Idéen til Voi opstod, da Fredrik Hjelm boede i Moskva i forbindelse med sit arbejde som sprogofficer. Her oplevede han, at den russiske hovedstad var svær at bevæge sig rundt i, hvis man ikke havde bil.

Virksomheden har i øjeblikket omkring 400.000 brugere.

Læs også