Erhverv

Milliardærer har købt Falcks ikoniske hovedkvarter

Arp-Hansen har overtaget ejendommen, der i 56 år husede Falcks hovedkontor.

Falck-Huset er blevet kaldt både ikonisk og et vartegn i København. Nu har ejendommen fået ny ejer. Foto: Falck

De danske milliardærbrødre Henning og Birger Arp-Hansen har netop overtaget Falck-Huset, der i 56 år husede Falcks hovedkontor ved Polititorvet i København.

Det bekræfter både Arp-Hansen Hotel Group og Falck over for Finans.

»Det er korrekt, at vi har overtaget ejendommen i Bernstorffsgade, der er nabo til vores Wakeup Copenhagen-hotel. Vi har endnu ikke besluttet, hvad vi vil med ejendommen,« skriver Arp-Hansen Hotel Groups topchef, Dorte Krak, i en mail til Finans.

Hun kan ikke komme nærmere ind på, hvad Falck-Huset specifikt nu skal blive til, udover at ejendommen er købt med hoteldrift for øje.

»Vi har købt ejendommen for at udvikle den til noget indenfor overnatningsindustrien, hvor vi som bekendt i forvejen arbejder. Grunden til, at vi ikke er mere præcise, er at vi ikke er helt i mål med vores tanker,« skriver Dorte Krak.

Arp-Hansen har købt selskabet Falckhuset ApS, hvori ejendommen har været ejet fra. Den 25. februar blev der tilført selskabet 168,5 mio. kr. ifølge cvr-registeret.

Pengene kommer fra Falck, oplyser redningskoncernen, da det har været en »naturlig del af den finansielle mekanik« i forbindelse med salget. Kapitaltilførslen skal derfor ikke forveksles med handelssummen for Falck-Huset.

»Det er korrekt, at vi har solgt vores tidligere hovedkvarter på Polititorvet i København som et led i fornyelsen af Falck og for at samle vores aktiviteter på færre lokationer og dermed spare på vores omkostninger til ejendomme,« siger Falcks finansdirektør, Tor Lønnum, i en udtalelse til Finans.

Falck-Huset er blevet kaldt både ikonisk og et vartegn i København. Men i maj 2018 annoncerede Falcks koncernchef, Jakob Riis, at Falck skulle flytte sit hovedkontor fra Falck-Huset og ind i Scandia House i Københavns Sydhavn. Flytningen fandt sted i november.

Falck-Huset blev taget i brug i 1962, hvor det i mange år var kombineret hovedkontor, vagtcentral og redningsstation. Ved en større omlægning blev redningsstationen nedlagt i 1993, og lokalerne blev inddraget til administration.

Henning Arp-Hansen er blevet indsat som direktør i Falckhuset ApS. Henning og Birger Apr-Hansens hotelkæde åbnede i 2018 et hotel i Falck-Husets nabobygning, hvor der er lavet 585 værelser.

BRANCHENYT
Læs også