Erhverv

Verdens rigeste klumper sig sammen - her vælger de at bo

Verdens rigeste klumper sammen i de store byer og rejser gerne jorden rundt i jagten på unikke genstande.

London er en favorit, når de mest velhavende i verden skal vælge bopæl. 4944 personer, der er gode for mindst 200 mio. kr., bor i den britiske hovedstad. Foto: Kirsty O'connor/AP

Cirka halvdelen af verdens rigeste stimler sammen i de samme 10 storbyer.

Ifølge ejendomsmæglerbureauet Knight Franks 2019 Wealth Report er London, Tokyo og Singapore de foretrukne adresser for personer, der er gode for mindst 200 mio. kr.

Det skriver Bloomberg.

Selvom USA er verdens største økonomi, er det kun New York City, der når med på bureauets top 10.

Det er de mange forretningsmuligheder, livsstils-aktiviteter, hospitaler og den gode infrastruktur, der tiltrækker eliten, og på trods af brexit bosætter multimillionærer fra hele verden sig særligt i London.

»London står i en meget unik position. Der er ingen andre byer i verden, der fungerer lige så godt som epicenter for så mange forskellige sektorer,« siger Liam Bailey, global leder for boligforskning i Knight Frank, til Bloomberg.

Nogle af Londons rigeste inkluderer medlemmer af Rausing-familien, der ejer emballage-virksomheden Tetra Laval.

Også asiaterne køber boliger i London, og sidste år stod velhavende fra Hong Kong og Kina for 25 pct. af købene af huse med en mindsteværdi på 17 mio. kr. Det er næsten en fordobling i forhold til 2016.

Sjælden kunst og vintagebiler er også blevet populære investeringer, og særligt sjælden whisky har fået et boom med en 10-årig værdiændring på 582 pct.

Og verdens rigeste rejser gerne jorden rundt i jagten på unikke genstande.

»De direkte flyruter mellem Edinburgh og Beijing peger på, at whisky er blevet et vigtigt aktiv,« siger Liam Bailey til Bloomberg med henvisning til ruterne, der blev introduceret af det kinesiske flyselskab Hainan Airlines sidste år.

I 2018 blev en Ferrari 250 GTO fra 1962 solgt for knap 320 mio. kr, og et bud på 596 mio. på auktion for et David Hockney-maleri, er det største beløb, der nogensinde er givet for et maleri af en nulevende kunstner.

BRANCHENYT
Læs også