Erhverv
0

Luftfarten flyver videre i højt tempo

Flytrafikken havde i januar den største vækst i seks måneder. Lande som Kina, Indien og Rusland fører an.

Flytrafikken steg markant i januar. Foto: AP/Patrick Pleul

Luftfarten viser ingen tegn på opbremsning. Tværtimod.

I januar steg den globale flytrafik med 6,5 pct., og det var den største vækst i de seneste 6 måneder. Det viser tal fra den internationale luftfartsorganisation IATA.

Flyselskabernes brancheforening forventninger til de kommende måneder er dog blandede.

»2019 begyndte positivt med sund efterspørgsel på niveau med udviklingen i de seneste 10 år. Men signalerne fra markedet er svingende. Det er tegn på vigende tillid hos erhvervslivet i de udviklede lande,« siger Alexandre de Juniac, generalsekretær i IATA.

Signalerne fra markedet er svingende. Det er tegn på vigende tillid hos erhvervslivet i de udviklede lande.

Alexandre de Juniac, generalsekretær i IATA.

Det er især indenrigstrafikken, som vokser. Stigningen var på 7,3 pct. i januar, og de store motorer var Kina, trafikken mellem landets lufthavne steg med hele 14,1 pct. Også i Indien og Rusland er der fuld fart på flyvningen på indenrigsruterne med vækstrater på henholdsvis 12,4 og 10,4 pct.

Den internationale trafik havde en vækst på 6 pct. Har var det også flyselskaberne i Asien, som havde mest travlt med en stigning i trafikken på 8,5 pct. Europa fulgte godt med og øgede trafikken mest med 7,4 pct. Mellemøsten halter bagefter med en beskeden vækst på 1,5 pct.

Gennem de seneste år er flyselskaberne blevet bedre til at fyld flyene, og den udvikling fortsætter. Den såkaldte kabinefaktor, som er et udtryk for andelen af solgte sæder på flyene, steg med 0,1 pct. til 79,6 pct.

BRANCHENYT
Læs også