Erhverv

Carlsberg varsler fastfrysning af bonusløn

Carlsbergs bestyrelse fastfryser i realiteten lønpakken for selskabets topledelse i 2019. Det var i al fald meldingen fra bryggerikoncernens bestyrelsesformand på koncernens generalforsamling i Glyptoteket i København onsdag.

Foto: Gregers Tycho

Det var i al fald meldingen fra bryggerikoncernens bestyrelsesformand på koncernens generalforsamling i Glyptoteket i København onsdag.

Det skriver Børsen.

- Bortset fra marginale reguleringer forventer vi derfor ikke at se stigninger i næste årsrapport - heller ikke selvom resultaterne fortsætter med at være lige så stærke, som de har været de seneste år, sagde formand Flemming Besenbacher.

- I aflønningskomitéen har vi besluttet, at mens de hidtidige KPI'er for den variable løn har været fokuseret på den fantastiske turnaround, som Carlsberg har været i gennem, vil de ambitiøse fremadrettede KPI'er være fokuseret på den fortsatte vækst i forretningen.

Meldingen kom i kølvandet af kritik af, at direktionen i Carlsberg har oplevet en meget stor vækst i den samlede lønpakke, selv om driftsresultatet ikke har udviklet sig siden 2015. Blandt andet steg topchef Cees 't Harts' samlede løn i 2018 til 52,5 mio. kr. På den baggrund kritiserede flere investorer tirsdag over for Finans lønpolitikken.

- Vi er fortsat af den overbevisning, at den samlede lønramme er for høj, og ligeledes at den variable lønramme ligger på et højt niveau. Jeg er derfor glad for, at formanden nu vil overveje nogle af de KPI'er, der ligger i programmet, sagde vicedirektør og aktiechef i ATP, Claus Wiinblad, ifølge Børsen på generalforsamlingen.

Læs også