Erhverv

Asger Aamund ramt af milliontab

Underskuddet i Asger Aamunds private selskab er vokset markant. Det skyldes i høj grad én bestemt aktie.

Asger Aamund var i mange år bestyrelsesformand i Bavarian Nordic. Han ejer en stor portion aktier i selskabet, hvilket i høj grad er udslagsgivende for resultaterne i hans investeringsselskab. Foto: Niels Hougaard Foto: Niels Hougaard

For tredje år i træk er der underskud i den kendte danske erhvervsmand Asger Aamunds private investeringstank. Denne gang har Aamund tabt over 8 mio. kr. Det viser et nyt regnskab fra A.J. Aamund A/S, der bl.a. rummer Asger Aamunds aktier i Bavarian Nordic.

Selv kalder Asger Aamund resultatet »utilfredsstillende.« Alligevel har han igen fundet plads til at trække udbytte ud af selskabet - denne gang 2,75 mio. kr.

Asger Aamund har tidligere forklaret, at meget af hans portefølje er bygget op om biotekselskabet Bavarian Nordic. Han var i mange år bestyrelsesformand i selskabet og ejer en stor portion aktier deri. Det er i høj grad udslagsgivende for resultaterne i hans investeringsselskab.

Bavarian-aktien er det seneste år faldet med knap 35 pct.

Asger Aamund har også aktier i en række andre børsnoterede danske selskaber. Ved udgangen af 2018 havde han værdipapirer og kapitalandele for 39 mio. kr. - væsentligt mindre end året før.

Egenkapitalen i Asger Aamunds investeringsselskab er nu på 45 mio. kr.

Den kendte erhvervsmand har gennem årene tjent og tabt store summer. Finanskrisen kostede et underskud på cirka 700 mio. kr. I 2010 tjente Aamund så 200 mio. kr. - blot for at tabe det hele igen året efter.

Det samlede tab over de seneste tre år løber op i 16 mio. kr.

I det nye regnskab fra A.J. Aamund A/S fremgår det desuden, at selskabet på balancedagen var forpligtet til at foretage en investering på op til 10 mio. kr. i kapitalfonden Capidea, som Asger Aamund er medejer af.

BRANCHENYT
Læs også