Erhverv

Tøjkoncern er gået konkurs - 26 butikker i fare for at lukke

Solo Company, der driver 26 butikker og 34 datterselskaber, er taget under konkursbehandling.

Solo Concept-kæden er nu i fare for at lukke. Foto: Screendump fra Google Street View

Den danske modekoncern Solo Company, der driver kæderne Solo Concept og Cha Cha, er taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Esbjerg.

Ifølge konkursboets kurator, advokat Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, skyldes konkursen et svigtende salg.

»I fjerde kvartal af 2018 var detailbranchen generelt ramt på salget, men Solo Company klarede sig dårligere end markedet. Da koncernen samtidig ikke havde et kapitalredskab til at stå imod en omsætningsnedgang, er det nu endt i en konkurs,« siger han til Finans.

Udover koncernselskabet Solo Company ApS er også et indkøbsselskab taget under konkursbehandling. Til gengæld lever de datterselskaber videre, hvorfra Solo Companys 26 butikker rundt om i Danmark formelt bliver drevet.

»Butiksselskaberne kører midlertidigt videre uden en ejer. Hvis der ikke findes en ny ejer inden for relativt kort tid, kan det blive en konsekvens, at butikkerne lukker,« siger Søren Christensen Volder.

De mange datterselskaber kører videre uden en direktion, da direktøren for selskaberne, Claus Astrup-Larsen, for to dage siden trak sig fra posten, uden at en afløser er kommet til.

Claus Astrup-Larsen er desuden medejer af og bestyrelsesformand i Solo Company. Finans har torsdag morgen været i kontakt med Claus Astrup-Larsen, men han ønsker ikke at kommentere konkursen og henviser i stedet til kurator.

Solo Company beskæftiger 134 ansatte, hvoraf mere end 100 af dem er fuldtidsansatte.

I det seneste offentliggjorte regnskab fra 2017 havde Solo Company et underskud på 1,2 mio. kr. Året forinden var underskuddet 5 mio. kr.

Det er ikke første gang, at Solo-kæden bliver ramt af en konkurs. Det samme skete i 2014, hvorefter koncernen genopstod under et nyt ejerskab.

Solo-kæden blev stiftet i 1988 og har siden solgt både herre- og dametøj.

Læs også
Top job