Erhverv

Olie-topchef i guldregn: Fordobler sin løn på et år

Shells topchef modtog sidste år over 20 mio. euro i samlet vederlag, hvilket er en stigning på 126 pct. i forhold til året før.

Topchef i Shell, Ben van Beurden. Foto: AP Photo/Alastair Grant,File Foto: Alastair Grant/AP

Topchefen i oliegiganten Shell, Ben van Beurden, har på bare et enkelt år mere end fordoblet sin samlede lønpakke.

I 2017 modtog Ben van Beurden knap 9 mio. euro i samlet vederlag, men det beløb steg sidste år til 20,1 mio. euro, hvilket svarer til en stigning på 126 pct.

Det skriver flere internationale erhvervsmedier - herunder Financial Times.

Dermed var Ben van Beurdens samlede lønpakke 143 gange højere end gennemsnitslønnen hos den almindelige Shell-ansatte.

Det store lønhop skyldes især, at Ben van Beurden i 2018 modtag over 15,2 mio. euro oven i sin normale lønpakke som en del af et omfattende incitamentsprogram.

Ben van Beurdens grundløn lå i 2018 på ca. 2 mio. euro inklusive pension, mens bonus udgjorde ca. 2,5 mio. euro. Oven i det kommer de ca. 15,2 mio. euro fra incitamentsprogrammet, fremgår det af årsrapporten fra Shell.

»Ben van Beurdens vederlag er resultatet af tre års ekstraordinære præstationer. Shell er verdens største betaler af udbytte, så mange millioner investorer nyder godt af hans stærke lederskab,« siger en talsperson fra Shell ifølge Financial Times.

Det britisk-hollandske olieselskabs seneste årsregnskab viser, at bundlinjen i 2018 løftede sig med 36 pct. og selskabet kom ud af året med et overskud på 21,4 mia. dollars.

Hollandske Ben van Beurden satte sig på posten som Shell-topchef i 2014 efter en årelang karriere i selskabet.

BRANCHENYT
Læs også