Erhverv

Ny strategi giver pote for Plantorama

Overskuddet er fordoblet over en to-årig periode.

Genåbningen af Plantorama fandt sted den 1. marts i år. Det nye center er Jyllands største havecenter. Foto: Laura Bisgaard Krogh

Der er penge i planter. Det beviste havecenterkæden Plantorama sidste år.

Strategien med at investere i kundeoplevelsen er med til at løfte årets resultat efter skat fra 20,9 mio. kr. i 2017 til 23,2 mio. kr. i regnskabet for 2018. Det svarer til lidt mere end en fordobling de seneste to år.

Adm. direktør i Plantorama Holding A/S Peter Vang Christensen er tilfreds med resultatet.

»Det ligger i vores DNA at arbejde med kundeoplevelsen. Det er ikke fremmed for os, men vi har forbedret den,« siger han.

Det nyåbnede Plantorama i Egå ved Aarhus har fået 9200 kvm. at boltre sig på, og det har virksomheden bl.a. udnyttet ved at bygge et legeland til børnene, skabe boligmiljøer og placere et Espresso House i varehuset, så kunderne bliver længere og i sidste ende køber mere.

»Vi ser et stigende salg, og når man taler med kunderne, siger de, at det er en stor oplevelse. Vi investerer mere i kundeoplevelsen, end man normalt ville gøre i detailbranchen,« siger Peter Vang Christensen.

En del af forbedringen på bundlinjen tilskriver Plantorama en målrettet indsats for at udvikle medarbejderressourcer og optimere processer, der har ført til mindre svind, bedre styring af vare-flow og bedre disponering i centrene.

Virksomheden vil investere hvad der svarer til 2 pct. af omsætningen i intern efteruddannelse, da medarbejderne ifølge direktøren er en central del af kundens møde med Plantorama.

Direktøren tror på, at deres centre skal være endnu større i fremtiden.

I øjeblikket arbejder virksomheden med Tilst ved Aarhus som mulig placering for et nyt havecenter.

Plantorama er Danmarks største familieejede kæde af havecentre, og Peter Vang Christensen er sjette generation af gartnere. Havecenterkæden beskæftiger 216 fuldtidsansatte.

Virksomheden blev stiftet i 1987 i Egå af Peter Vang Christensens far.

Læs også