Erhverv

Velux-arving har det meste i værdipapirer - det kostede

Efter seks år med trecifrede milliongevinster er overskuddet i Velux-arving Lars Erik Kann-Rasmussens investeringsselskab faldet dramatisk.

Lars Kann-Rasmussen er søn af Velux-stifter Villum Kann Rasmussen. Han er a-aktionær i VKR Holding, hvor han også har været formand for bestyrelsen. Han ejer desuden Wide Invest med en formue på 2,8 mia. kr. Foto: Stine Bidstrup.

Når man har placeret det meste af sin formue i værdipapirer, kan det mærkes, når finansmarkederne har et dårligt år.

Det må Velux-arvingen Lars Erik Kann-Rasmussen sande, efter at han i 2018 fik rundbarberet overskuddet i sit private investeringsselskab Wide Invest ApS.

Efter seks år med trecifrede milliongevinster faldt overskuddet i Lars Erik Kann-Rasmussens selskab til 20 mio. kr., viser et nyt regnskab.

Det var 160 mio. kr. mindre end året før.

»Resultatet for 2018 vurderes at være på niveau med det forventede givet den valgte investeringsstrategi,« lyder det i ledelsesberetningen.

Den samlede formue i Wide Invest er på 2,8 mia. kr. Stort set hele molevitten er fortsat placeret i værdipapirer.

Lars Erik Kann-Rasmussen er søn af Villum Kann Rasmussen, der i sin tid stiftede ovenlysproducenten Velux. Efterkommerne af Velux-stifteren er i dag blandt Danmarks allerrigeste.

Lars Erik Kann-Rasmussen er på papiret den mest velhavende i Velux-familien. Hans to sønner, Mads Kann-Rasmussen og Jens Kann-Rasmussen, har begge trecifrede millionbeløb stående i deres private holdingselskaber.

Det samme gælder for Lars Erik Kann-Rasmussens bror, Hans Kann Rasmussen, og lillesøsteren Astrid Kann-Rasmussen.

Udover et tab på over 300 mio. kr. under finanskrisen har Lars Erik Kann-Rasmussens investeringsselskab gennem årene nærmest konsekvent haft svulmende millionoverskud.

Alene i perioden 2010-2017 tjente han samlet 1 mia. kr. på sine investeringer.

Velux-arvingen skriver ikke i sit nye regnskab, hvad han forventer af resultatet i 2019. Det vil i høj grad afhænge af udviklingen på finansmarkederne og »den generelle økonomiske udvikling,« lyder det.

Læs også