Erhverv
BREAKING

SIF leverer vækst efter rekordstore salg af egne spillere

Silkeborg IF forventer at rykke op i Superligaen i 2019, hvilket vil øge væksten yderligere.

Salget af bl.a. Jens Martin Gammelby har været med til at sikre vækst for Silkeborg IF. Foto: Joachim Ladefoged

En række store spillersalg har sidste år bidraget til en voksende bundlinje hos Silkeborg IF Invest, som foruden et fodboldhold også har aktiviteter inden for ejendomsinvesteringer samt hotel- og konferencesegmentet.

Omsætningen endte for året på 113,6 mio. kr. mod 95,9 mio. kr. året før, og den vækst er blandt andet kommet i hus ved salg af de egenudviklede spillere Robert Skov, Jens Martin Gammelby og Sammy Skytte, der nu spiller i andre danske klubber.

- Klubbens nettotransferaktivitet har i 2018 været historisk høj - helt overvejende som følge af transferindtægter på salg af egenudviklede spillere, skriver Silkeborg IF Invest i årsregnskabet, der er offentliggjort fredag morgen.

Den større omsætning har på indtjeningssiden bidraget til at hæve selskabets driftsresultat (EBIT) til 31,2 mio. kr. fra 12,6 mio. kr., samtidig med at der er realiseret et resultat før skat på 16,1 mio. kr. mod 11,0 mio. kr. året før.

For det nye år venter Silkeborg IF Invest at komme i land med et resultat før skat på mellem minus 5 mio. kr. og plus 5 mio. kr. før dagsværdiregulering af investeringsejendomme.

I forventningerne er desuden en målsætning om at rykke op i landets bedste fodbolddække, Superligaen, frem for at spille i den næstbedste række, som fodboldholdet Silkeborg IF gør i øjeblikket.

- I det tilfælde, at koncernens fodboldhold ikke realiserer oprykning til Superligaen, vil resultatforventningen ligge i den lave ende af intervallet, fortæller Silkeborg IF Invest i regnskabet.

Lige nu ligger Silkeborg IF på andenpladsen i landets næstbedste fodboldrække, NordicBet Ligaen. Den plads giver adgang til en play-off kamp mod et af de dårligst præsterende hold fra Superligaen.

BRANCHENYT
Læs også