Erhverv

Bianco skifter igen direktør - milliardær lukker ny medejer ind

På otte år har skokæden Bianco tabt 200 mio. kr.

På sit højeste havde Bianco Footwear 180 butikker i fire lande. I dag er der under 100 forretninger tilbage. Foto: Carsten Andreasen Arkivfoto: Carsten Andreasen

Den kendte danske skokæde Bianco, der er ejet af Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, skifter for anden gang på få år direktør.

Efter kun halvandet år på posten er direktør Camilla Jochumsen blevet erstattet af Jens Schøtt. Han er samtidig blevet medejer af Bianco med en ejerandel på 10-15 pct. Det viser en registrering i CVR-registret.

Dermed er mangemilliardæren Anders Holch Povlsen ikke længere eneejer af Bianco, der i en længere årrække har været en dundrende underskudsforretning.

Finans forsøger at få en kommentar fra Bianco.

Anders Holch Povlsen, der ejer modekoncernen Bestseller og er en af Danmarks rigeste mænd, købte sig ind i Bianco i februar 2016. Med sig bragte han 100 mio. kr., som bl.a. blev brugt på at genoprette egenkapitalen i den landsdækkende skokæde.

Flere gange efterfølgende har han måttet spytte nye millioner i den tabsramte skokæde. Og en lang række Bianco-butikker er blevet lukket.

På sit højeste havde Bianco 180 butikker i fire lande. Nu er der under 100 tilbage fordelt på Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Det seneste regnskab for Bianco viste et underskud på 25 mio. kr. Dermed har skokæden på otte år samlet tabt næsten 200 mio. kr.

Den nye direktør og medejer i Bianco, Jens Schøtt, er også medejer af det danske skofirma Ca'shott. Hvor meget han har betalt for at blive medejer af Bianco fremgår ikke, men i forbindelse med ejerskiftet er der sket en kontant kapitalforhøjelse på 7 mio. kr., fremgår det i CVR-registret.

Bianco blev grundlagt i 1987 af René Piper Laursen. Han er ikke længere en del af virksomheden.

Læs også