Erhverv

Diskret duo tjener millioner på tøjbamser

På fem år har virksomheden Nature Planet haft et samlet overskud på 71,4 mio. kr. Hvert år er bundlinjen blevet forbedret.

Bamser er blevet en guldrandet forrretning for en dansk duo.

Langt væk fra offentlighedens søgelys har en dansk duo gjort bløde tøjbamser til en guldrandet forretning.

Anne Dorthe Hjort Petersen og Michael Severin har år efter år tocifrede millionoverskud i deres fælles firma, Nature Planet fra Middelfart, der sælger tøjbamser til zoologiske haver og turistattraktioner verden over.

Senest blev det i 2018 til et rekordoverskud på 22,6 mio. kr., viser et nyt regnskab. Det bringer den samlede indtjening op på 71,4 mio. kr. de seneste fem år.

Men udover de økonomiske nøgletal er der ikke mange informationer at finde i det nye regnskab fra Nature Planet, hvis ledelse eller ejere aldrig har udtalt sig offentligt om virksomheden.

Finans har forespurgt på et interview med direktør Anne Dorthe Hjort Petersen. Men hun har i en mail skrevet, at hun ikke har tid, fordi hun »ligger helt underdrejet«.

Det lokale medie Fyens Stiftstidende har flere gange forsøgt at få den succesrige bamseentreprenør i tale, men heller ikke her er missionen lykkedes. I 2017 forklarede én af Nature Planets ansatte hvorfor.

»Vi lever stille og godt, og Anne Dorthe ønsker ikke nogen større offentlighed omkring sin virksomhed,« sagde den ansatte til Fyens Stiftstidende.

Anne Dorthe Hjort Petersen forlod virksomheden Wild Republic, der også laver bamser, for 14 år siden. Derefter stiftede hun Nature Planet sammen med forretningspartneren Michael Severin.

De ejer hver 50 pct. af virksomheden, der i det seneste regnskabsår havde 28 ansatte.

BRANCHENYT
Læs også