Erhverv

30 ansatte berørt: Dansk robotfirma er gået konkurs

Blue Workforce har de seneste to år fået 30 mio. kr. i kapitalindprøjtninger. Men pengene løb op, og nu er 30 ansatte og tre udenlandske datterselskabers fremtid uvis.

Preben Hjørnet, der er stifter af og adm. direktør i Blue Workforce, står her sammen med virksomhedens robot Ragnar, som især er god til at pakke madvarer. Foto: Blue Workforce

Det fremadstormende robotfirma Blue Workforce A/S fra Aalborg er taget under konkursbehandling.

Blue Workforce kalder sig selv global, beskæftiger 30 ansatte og har datterselskaber i USA, Kina og Schweiz.

Ifølge virksomhedens stifter og adm. direktør, Preben Hjørnet, skyldes konkursen, at kassen var tom, efter at en ny finansieringsrunde mislykkedes.

»Det gør rigtigt ondt. Finansieringsrunden skulle sikre ny driftskapital, men der var ikke opbakning i ejerkredsen. Da vi ikke havde penge til lønninger, måtte vi lade os gå konkurs,« siger han til Finans.

De seneste to år har Blue Workforce hentet 30,3 mio. kr. i kapitalindsprøjtninger fra sine ejere og investorer, heriblandt en kinesisk partner og flere danske fonde.

»Vi havde en redningsplan, men kom bare ikke i mål. Nu håber jeg, at det lykkes at føre virksomheden videre i en ny konstruktion,« siger Preben Hjørnet, der har beskæftiget sig med robotter i mere end 25 år.

Kurator i Blue Workforces konkursbo er advokat Nicolai Thornemann fra DLA Piper. Han bekræfter, at konkursen skyldes manglende likviditet.

»Det er en virksomhed, der har haft meget medvind og solgt mange produkter. Men der var ikke tilstrækkelig likviditet, og derfor er det endt i en konkurs. Nu arbejder jeg på at lave den bedste løsning for kreditorerne og panthaverne. Jeg har sat gang i en salgsproces, der involverer udenlandske selskaber og fonde,« siger han.

De 30 ansatte i Blue Workforce er suspenderet i to uger, og kuratoren håber at finde en løsning, inden den periode udløber.

Blue Workforce havde i det seneste offentliggjorte regnskab et underskud efter skat på 7,5 mio. kr. Virksomheden blev stiftet i 2012.

Blue Workforce har lavet robotten Ragnar, som er en såkaldt cobot, der kan arbejde side om side med mennesker. Den kan pakke, sortere og håndtere meget inden for især fødevareindustrien. Det kan være basale fødevareprodukter som dej og æg eller takeaway som sushi.

BRANCHENYT
Læs også