Erhverv
BREAKING

Tican skifter direktør efter 24 år

Adm. direktør Ove Thejls fratræder og bliver erstattet af Ticans nuværende økonomidirektør, Niels Jørgen Villesen.

Tican er Danmarks næststørste slagterikoncern. Foto: Rasmus Baaner

Danmarks næststørste slagterikoncern, tyskejede Tican, skal efter 24 år have ny adm. direktør.

Den øverste chef gennem mere end to årtier, Ove Thejls, har valgt at fratræde ved udgangen af april. Han bliver erstattet af Ticans nuværende økonomidirektør, Niels Jørgen Villesen. Det oplyser Tican i en pressemeddelelse.

Formand i Tican, Frank Duffe, siger, at Ove Thejls har stået i spidsen for en succesfuld turnaround. Den nu afgående topchef indtræder fra 1. maj som næstformand i Ticans bestyrelse.

»Vi har store forventninger til Tican, og vi ønsker fortsat at udvikle og drive en moderne og effektiv slagterivirksomhed på det danske marked,« udtaler Frank Duffe i pressemeddelelsen.

Ticans rødder kan føres tilbage til 1928, men i marts 2016 blev virksomheden overtaget af den tyske slagterikoncern Tönnies.

Meddelelsen om direktørskiftet kommer samme dag, som Tican har fremlagt sit regnskab for 2018. I løbet af året fusionerede selskabet med SP Pork i Brørup, og de danske slagterivirksomheder er dermed samlet under ét selskab.

Her var den samlede omsætning i 2018 på 4,2 mia. kr. - et fald på 11 pct. fra året før. Det skyldtes lavere priser på grisekød. Det samlede resultat før skat for hele Tican-koncernen blev på 132,6 mio. kr.

I dette resultat er dog indregnet resultatet af britiske datterselskaber, som forventes frasolgt i 2019.

Den nye adm. direktør i Tican, Niels Jørgen Villesen, har været ansat i virksomheden siden 1998 og har siden 2002 varetaget posten som økonomidirektør. Hans afløser på økonomiposten bliver Jens Røjkjær Lyhne, oplyser Tican.

Tican har en årlig produktion på 3,4 mio. grise og cirka 1.000 medarbejdere på sine slagterier i Thisted og Brørup.

BRANCHENYT
Læs også