Erhverv
0

Han måtte splitte familien for at forfølge sin drøm: »Det er et kæmpe ansvar«

Jess Thorup har truffet markante valg i forhold til bl.a. sin familie for at kunne blive én af de få danske trænere i udlandet. Indtil videre har han både oplevet succes og modgang i en klub, hvor kravene er nådesløse, og hvor der er massiv opmærksomhed rettet mod lederen for byens sportslige flagskib.

Jess Thorup skiftede til KAA Gent i oktober 2018 efter at have gjort FC Midtjylland til danske mestre. Siden har han måttet håndtere en helt anden fodboldkultur og et udtalt pres fra klubbens ledelse. Foto: Joachim Ladefoged Portræt af Jess Thorup, som er træner i den belgiske fodbold klub KAA Gent.

Ved siden af Gents professionelles lækre, nye træningsanlæg er der nogle baner med udskiftningsboks som en amatørklub må bruge.

En lille purk glor med åben mund, mens han langsomt drejer sit hoved rundt for at følge den næsten to meter høje mand. De små drenge har okset rundt på kunstgræsbanen iført Gent-trøjer og belgiske landsholdstrøjer med »De Bruyne« skrevet bagpå, men nu er de stoppet op...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også