Erhverv

Nu vil Rekom Group være Europas største barkoncern

Adam Falberts livsværk, barkoncernen Rekom Group, har sat tryk på ekspansionen, efter at kapitalfonden Catacap er blevet hovedejer.

Adam Falbert har opbygget landets største bar- og natklubkoncern. Gennem seks år var han desuden ejer af Nasa i København. Foto: Peter Hove Olesen.

Den danske nattelivskoncern Rekom Group fortsætter med at åbne nye barer og diskoteker i et højt tempo, og med en ny hovedejer i ryggen er målet nu at blive Europas største barkoncern.

Det siger stifter og adm. direktør Adam Falbert til Børsen.

For et år siden solgte Adam Falbert aktiemajoriteten i Rekom Group til kapitalfonden Catacap for et trecifret millionbeløb. Siden har barkoncernen åbnet 19 nye forretninger, og planen er, at der skal åbnes minimum 30 nye barer i 2019, siger Adam Falbert til Børsen.

»Det lyder ekstremt, men rejsen er først lige begyndt. Lige nu er målet, at vi skal være Europas største barkoncern,« lyder det fra Adam Falbert.

Den velhavende natteravn købte sin første bar som 23-årig og endte med at opbygge sit eget imperium, der står bag kendte koncepter som A-Bar, Heidi's Bier Bar, Den Glade Gris og Hornsleth Bar.

Det har gennem årene været en indbringende forretning, og Adam Falbert kan i dag kalde sig mangemillionær.

De mange nye beværtninger har også givet omsætningen i Rekom Group vokseværk. Den voksede i 2018 med 40 pct. til 573,2 mio. kr., viser et nyt regnskab. Driftsindtjeningen voksede med en fjerdedel til 92 mio. kr., skriver Børsen.

Ifølge den nye hovedejer i Rekom Group, Catacap, er barkoncernen en lækkerbidsken.

»Hvis vi kan fortsætte med at holde styr på maskinrummet, ser jeg ikke nogen øvre grænse for, hvor stort dette kan blive,« siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner hos Catacap og næstformand i Rekom Group, til Børsen.

Rekom Group er i dag Nordens største barkoncern med over 2.500 ansatte og en lang række barer og natklubber i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Bl.a. ejer Rekom Group halvdelen af beværtningerne i den berømte drukgade Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Salget til kapitalfonden Catacap indbragte Adam Falbert 262 mio. kr., viser det nyeste regnskab fra hans private holdingselskab.

Udover Adam Falbert, der er søn af Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Bent Falbert, var Rekom Group inden salget til Catacap ejet af Tommy Petersen og Rasmus Berger Frederiksen. Sidstnævnte tjente knap 120 mio. kr. på salget, viser et regnskab fra hans private holdingselskab.

Læs også