Erhverv

Tabloidmediet National Enquirer er på vej mod et salg

Det amerikanske tabloidmedie National Enquirer skal drives videre af nye ejere, oplyser koncernen bag.

Amercian Media ejer National Enquirer, der er sat til salg sammen med søstermedierne The Globe og National Examiner. Arkivfototo: AP/Mary Altaffer

For få måneder siden var det amerikanske tabloidmedie National Enquirer indblandet i en speget sag, der involverede verdens rigeste mand, Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos, nøgenbilleder og et angiveligt forsøg på afpresning.

Nu, kort tid efter, er National Enquirer på vej mod et salg, oplyser koncernen bag det skandaleomsuste medie, American Media Inc., ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Vi mener, at tabloidmediets fremtidsmuligheder bedst kan udnyttes under et andet ejerskab,« udtaler American Media i en kortfattet pressemeddelelse.

Søstermedierne The Globe og National Examiner er også sat til salg.

Det 92-årige tabloidmedie er blevet anklaget for at have lidt for tætte forbindelser til Det Hvide Hus og den amerikanske præsident Donald Trump.

Topchefen i American Media, David Pecker, har beskrevet præsident Trump som »en tæt ven«, og netop forholdet mellem mediet og præsidenten har kastet flere skandaler af sig.

Sidste år indrømmede American Media, at koncernen i august 2006 betalte 150.000 dollars (knap én mio. kr.) til en tidligere Playboy-model for at forhindre, at hendes historie om et påstået forhold med Trump skulle påvirke præsidentvalget.

I starten af i år kom National Enquirer endnu engang i vælten.

Det skete, da Amazons topchef Jeff Bezos i et blogindlæg anklagede tabloidmediet for at forsøge at afpresse ham ved at true med at offentliggøre private beskeder og intime billeder, der angiveligt skulle være udvekslet mellem Jeff Bezos og hans nye kæreste, tv-værten Lauren Sanchez.

Jeff Bezos, der også ejer avisen Washington Post, er kendt som en skarp kritiker af præsident Donald Trump og de to har flere gange krydset klinger i de amerikanske medier og på sociale medier.

BRANCHENYT
Læs også