Erhverv

Fynsk bager har tjent 1 mio. kr. på romkugler

Økonomien i Carsten Matthiesens bageri var ikke prangende. Så vandt han prisen for Danmarks bedste romkugler.

Det har ændret Carsten Matthiesens liv - og økonomi - at han vandt pris for landets bedste romkugler. Screenshot: Youtube.

Det kan godt betale sig at lave landets bedste romkugler. Spørg bare bagermesteren Carsten Matthiesen, hvis liv har ændret sig fuldstændig, efter at hans bageri, Nørre Aaby Bageri, for et år siden vandt prisen for Danmarks bedste romkugler.

Inden prisen havde Carsten Matthiesen et overskud på 26.740 kr. efter skat i sit bageri. Nu er overskuddet på 1 mio. kr. - en stigning på mere end 4.000 pct. Det viser et nyt regnskab, skriver TV 2 Fyn.

»Vi har haft rigtig, rigtig travlt. Vi har solgt romkugler i hundredetusindevis. Vi har været nødt til at lægge vores virksomhed om med alt fra servicepolitikker til logistikker,« siger Carsten Matthiesen til TV 2 Fyn.

»Vi har stort set været nødt til at slå en streg i sandet og sige: "Det her er en ny virksomhed, vi kører videre med". Der er ikke noget, der bliver, som det var før. Det bliver det nok ikke foreløbigt,« fortsætter han.

Nørre Aaby Bageri har fordoblet omsætningen, og kunderne kommer fra hele landet. Derfor har Carsten Matthiesen måttet udvikle et udbringningssystem, der går ud på at sende romkugler ud i æggebakker med 15 styks.

Romkuglerne forhandles nu i flere butikker rundt om i landet.

Før Nørre Aaby Bageri vandt prisen for landets bedste romkugler, var egenkapitalen i bageriet negativ med 376.000 kr. Det er nu forvandlet til et plus på 634.000 kr.

Læs også
Top job