Erhverv
BREAKING
0

Medie: EU overvejer 80 mia. i straftold mod USA

EU vil ifølge Bloomberg som gengældelse for statsstøtte til flykæmpe Boeing lægge skatter på en række importvarer fra USA.

Donald Trump og kommisionsformand Jean-Claude Juncker i sommeren 2018 da de nåede en handelsaftale, der dengang afværgede en række toldmure. Foto: AP Photo/Alex Brandon

Først ville USA lægge straftold på alt fra helikoptere til oste Europa for op mod 75 mia. kr.

Skatter, der skulle straffe EU for at støtte flykæmpen Airbus.

Nu er EU så ifølge Bloomberg på vej med skatter for op mod 80 mia. kr. på alt fra helikoptere til håndtasker, ifølge Bloomberg, der har set en EU-liste over potentielle varer, der vil blive ramt af de nye skatter.

EU kaldte tidligere på ugen omfanget af de amerikanske planer for overdrevne og uhensigtsmæssige for den globale økonomi, men er altså nu selv på vej med et modsvar.

»Det er både i USA og EU's interesse at finde en venskabelig aftale når det kommer til straffene i flysektoren,« lød det ifølge Bloomberg fra den franske finansminister Bruno Le Maire.

De skatter skal fungere som en straf for, at USA ifølge EU giver statstøtte i form af subsidier til flykæmpen Boeing.

Boeing og Airbus er med afstand verdens to største flyproducenter.

Ifølge Bloomberg vil EU's skatteeksperter mødes igen 15 april for at diskutere skattelisten. USA's præsident Donald Trump kaldte i et tweet d. 10. april EU for en brutal handelspartner og lovede, at det ville ændre sig.

Den eskalerende handelskrig kommer samtidig med, at USA's ditto med Kina den seneste uge er rutsjet fra at ligne en overstået saga til at danse med et comeback.

Ifølge Bloomberg omfatters EU's skatteliste også blandt andet frossen hummer, ketchup, chokolade, spillekonsoller, fitnessudstyr og kasinoborde.

BRANCHENYT
Læs også