Erhverv
0

Kendt fra “Løvens Hule“: Nu satser han på ferieboliger

Jan Lehrmann har købt sig ind i en af de største udlejningsportaler for ferieboliger i Spanien.

Jan Lehrmann, der for tiden bedst er kendt som investor i DR-programmet 'Løvens Hule', var i sin tid med til at stifte Bilbasen. Foto: Anthon Unger/EB

Den erfarne danske iværksætter og investor Jan Lehrmann vil nu slå sine folder på den spanske sydkyst.

Sammen med to andre investorer har han investeret et tocifret millionbeløb for 75 pct. af aktierne i Feriebolig-Spanien.dk, der er en af de største udlejningsportaler for ferieboliger i Spanien.

Stifter Claus Sørensen beholder de sidste 25 pct.

»Jeg plejer at sige; ”Don’t scale it till you nail it”. Folkene bag Feriebolig-Spanien har i den grad nailet den. Nu skal vi bare have pedalen helt i bund og fuld fart på skaleringen,« siger Jan Lehrmann om sin nyeste investering.

Feriebolig-Spanien.dk er tilgængelig i 13 lande under navnet Spain-Holiday.com. Claus Sørensen stiftede portalen i 2002.

»Først kodede jeg bare en side til udlejning for at prøve idéen af. Jeg fik 500 sommerhusejere til at registrere sig på en gratis ordning det første år, og da jeg så sendte den første faktura ud, var der til min store overraskelse 400, som betalte for at være med. Jeg gik fra tjene mindre end 10.000 kr. om måneden til at have mere end en halv million stående på kontoen på to uger,« siger han.

I dag har 18.000 ferieboligejere registreret deres hus eller lejlighed på siden. Det er den udvikling, de nye investorer vil skubbe endnu mere på.

Den nye ejerkreds tæller, ud over Jan Lehrmann og stifter Claus Sørensen, den nuværende direktør i onlineportalen Jannich Friis Petersen samt Kenneth Andersen.

Jan Lehrmann, der for tiden bedst er kendt som investor i DR-programmet “Løvens Hule“, var i sin tid med til at stifte Bilbasen. Han har også været adm. direktør i Benjamin Media og har de seneste år investeret i virksomheder som Normal, Autobutler og Mybanker.

Feriebolig-Spanien.dk har 35 ansatte i Spanien og Danmark og havde sidste år en omsætning på 16,5 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også