Erhverv
0

Norwegian vil have DFDS-topchef som ny formand

Norwegian indstiller Niels Smedegaard som ny bestyrelsesformand, oplyser flyselskabet. Niels Smedegaard stopper efter planen som topchef i DFDS ved udgangen af april.

Niels Smedegaard, nuværende koncernchef i rederiet DFDS, indstilles som ny bestyrelsesformand i Norwegian. Foto: PR

DFDS-topchefen Niels Smedegaard skifter havet ud med himlen.

Når han ved udgangen af april som planlagt stopper som topchef i det danske rederi, kan Niels Smedegaard i stedet se frem til en ny karriere som bestyrelsesformand i Norwegian.

Norwegian oplyser i en pressemeddelelse, at det norske flysselskab indstiller Niels Smedegaard til posten som ny bestyrelsesformand. Valget til bestyrelsen finder sted på Norwegians generalforsamling, der afholdes den 7. maj.

Niels Smedegaard, der er født i 1962, har været topchef i rederi- og logistikkoncernen DFDS siden 2007. Virksomheden oplyste dog tilbage i marts, at Niels Smedegaard ville forlade sin stilling ved udgangen af april og i stedet overlade roret til den nuværende finansdirektør Torben Carlsen.

Bliver Niels Smedegaard efter planen valgt som ny formand for bestyrelsen, står han til at afløse 68-årige Bjørn Kise, der for en måned siden meddelte, at han ville trække sig fra posten efter samlet 25 år i Norwegians bestyrelse.

Norwegian har gennem en længere periode været ramt af økonomisk turbulens, og alene det sidste år er aktien styrtdykket med næsten 60 pct.

BRANCHENYT
Læs også